Skip to main content

nie banner sewaktu kat anjung cafe (msn group) tinggal kenangan....walaupun masih ade yg contact...dari kiri betty, elaira, halina, avrill, sizz, batman, buyie, chocolate, aze, ehem, rizz dan ryn. bawah dari kiri gab, dinda, qaisy, arzoo, nani, nyna, archirina, asroy, gotee, kenyol, dan eli [ade lagi beberapa gambar yg tak dimasukkan] . . . tapi bukan nie sebenarnya aku nak citer.... ermmm kenangan kan, semalam jumpa x-bos dia minta aku join dia setting interior firm ermmm tawaran yg menarik akan aku cuba fikir sebaik mungkin...sure kerja cam dedulu pi kerja tak nampak matahari balik pon tak nampak...kenangan lama kan hope aku masih ade attitude kerja yg baik...sebut kenangan juga selain jumpa x-bos aku pi putrajaya jumpa kawan dan bantu dia serba sedikit beberapa perkara ermmm kami mula bercerita tentang kenangan sewaktu tinggal di asrama walaupun tak sama sekolah hahahaha macam-macam berlaku kan... lepas tu balik jumpa lagi kawan lama [tumpang tido rumah] cerita juga tentang beberapa perkara [bisnes] dan tak ketinggalan tentang peristiwa lucu waktu belajar dulu....ermmm betullah sesetengah kawan kata, kalau skema kat sekolah dulu mesti tak best...pi balik sekolah study jer takde life student sangat hehehe sebab saat-saat nakal tu la yg jadi memories best tapi jgn la melampau sampai memudaratkan diri hehehe ...kenangan kan... satu-satu menerjah masuk dalam minda aku pagi nie kenangan silih berganti...tapi bila masuk bab arwah mak...ermmm terpaksa tuning otak ingat benda lain dulu, dah beberapa bulan tak pi kubur rindu pulak :) . . .apa-apa pun kenangan tetap kenangan tak bole ubah benda yg dah lepas tapi jadi pengalaman untuk masa-masa akan datang semoga aku tak lupa daratan...amin. [reformasi on progress]  Posted by Hello

Comments

Anonymous said…
setelah hilang..
barulah kita mengenali sebagai kenangan...

semasa ada ..
ianya bukan kenangan ..

ketika ada ..
tiada siapa pedulikan ..

setelah tiada ..
baru dikenangkan ..

pernahkah kita tafsirkan kenangan..
pernahkah kita melihat disebalik permulaan ..

kita bisa lupa pada permulaan..
hanya ingat pada kelalaian ..

kelalaian adalah kenangan abadi?
Anonymous said…
setelah hilang..
barulah kita mengenali sebagai kenangan...

semasa ada ..
ianya bukan kenangan ..

ketika ada ..
tiada siapa pedulikan ..

setelah tiada ..
baru dikenangkan ..

pernahkah kita tafsirkan kenangan..
pernahkah kita melihat disebalik permulaan ..

kita bisa lupa pada permulaan..
hanya ingat pada kelalaian ..

kelalaian adalah kenangan abadi?

Popular posts from this blog

jubin...

salam blogger's... [sambil lap hingus] beberapa hari lalu ade seorg kawan tanya tentang jubin... errr terpinga-pinga aku cuba memahami apa yg dia ingin sampaikan...memacam yg ditanyanya... bila dia kate "aku nk jubin yg besar tp murah kat mana ade jual" aku lagi bertambah keliru, aku yg sedang blurr nie pun tanya, ko nk jubin utk apa? jubin jenis apa ko nak? kawanku jawab dengan selamba "aku nk letak kat 'car porch' alaaa yg kaler merah2 tu cam batu bata tuuu, (sambil memuncungkan mulut), bila aku tanya lagi, yerla tp jenis apa ko nak? member aku pulak yg blurrr... errr jubin ade berapa jenis? aku pun senyum sambil rasa nk grip jer leher dia dibawah ketiak aku yg sentiasa wangi nih heheheh.... jadi tanpa membuang masa aku rasa eloklah aku terangkan sedikit demi sedikit disini utk sama2 kita mengetahui tentang jubin... [panjang citer nih, sila ambil note yer, heheh] jubin atau 'tiles' ade dlm pelbagai rupa dan bentuk... ade segiempat sama, segiempat tepat, bu…

modern primitive

contoh rumah yg menggunakan 'interlocking brick system'...errrr mahu? sila hubungi saya :)





































sesuatu yang menarik saya baca hari ini...'modern primitive' . . .boleh lihat some review dari exhibition disini http://www.pinkmemo.com/newyork/blog/modern-primitives-at-design-miami/
seakan trend diwaktu ini bila kebanyakkan kediaman mewah direka menggunakan 'raw material' dinding tanpa dicat, tanpa diplaster, hingga rekabentuk perabut juga menjadi sangat raw tp masih terdapat sentuhan mewah dan artistik. namun ia masih bergantung kepada kepakaran pereka dan kehendak pelanggan yang mahukan kelainan dan cost effective.
beberapa tahun kebelakangan ini juga di Malaysia penggunaan 'interlocking brick system' menjadi sesuatu yg diminati terutama dirumah-rumah di pantai timur, mungkin kerana mesin mencetak bata tersedut datangnya dari negara jiran, penggunaan yg sgt efisien hingga boleh menjimatkan 15 ke 20% dari kos kebiasaan kerana kurangnya penggunaan acuan konkrit, t…

loghat utara...hehehe

Indahnya bahasa utara - [asyik salam pantai timur jerk :) ]

lama tak dgr bonda cakap utara (penang)... hehehe yerla bonda dh takde dialam ini...
tp cerita dibawah nie ade juga yg ku tak faham hehehe sib baik ade translation :)

[cerita dari utara]...

Pak mat dah cemuih dok meghonot bawah beranda. Malam kemaghin pak mat nampak sekoq budak ghenjong ghagaih pagaq mai dok balaih buah ceghemai pak mat hat maneh melecaih.

“Malam ni mekalu mai aku tengalong. Masuk kot leghoh ni lembeq aku ghimbok” kata pak mat sambey dok gabuih seluaq.
Dok sat pak mat pun nampak kawaq tu meloghoih mai kut bawah pagaq. Pak mat tunggu sat, sambey dok ghunaih ghupin kudhey
Mekala kawaq tu tengah ghalit dok polok mentedaghah buah ceghemai, pak mat peghembang teghebey betoi-betoi kat betih keghin.

Kelepuih, pak mat teghebey.
“senighih pulak! pelaq sungguh” kata pak mat peghongoih.

Kawaq tu teghuih ghodong keluaq. Habih ghabit baju. Dia ghandok ayaq acaq abih belemoih.

Pak mat pedo teghebey betoi kat tengah belakang.

Pelepiap…