Wednesday, October 21, 2009

kak rock interior renovation










dining area
sebelum...













kitchen area
sebelum...








|after|
living area,
job scope: curtain, sheer, feature wall, floor
not include sofa....














|after|
dining area,
job scope: wall paint, lighting, timber floor












compliments from qhalby design...




















dry kitchen area













kitchen cabinet...












living area













custom sofa fabric....







house type : apartment about 800sqf
concept : modern classical
budget : guess???

walaupun ade cermin yg belum aku pasang... tapi hasilnya betul-betul berlainan dari yg sebelumnya, wajah tuan rumah menggambarkan kegembiraan mengikut bajet yg ada....
errr agak-agak anda berapah kos keseluruhan rumah ini....
klunya : pecah dinding dapur, mengecat, pebble stone, mineral stone, laminated timber flooring, remote ceiling fan, 2 ceiling chandelier (small type), wet kitchen cabinet, dry kitchen cabinet, 2 nos stool seating with table, glass sink, wiring, plumbing, change louvers window to sliding windows...... teka beb jgn tak teka.....

8 comments:

Mak Su said...

wow!
wow!
wow!!!!

cantik!! lively!

hari tu maksu kaler rumah, living, apartment 800sf. buat 2 tingkat kaler, bawah kaler sky blue, atas kaler light blue... tak byk eksesori dinding, meja makan jenis kaca, soft 1 seater and 3-seater... nampak sangat luas..sayang tak leh tepek kat blog sbb kamera rosak :(

suka gaks kalu awak dapat kasik review

Bunga Rampai said...

Sangat unik tapi menarik/ceria warna dapur dan kabinet.

Dapat hadiah tak kalau tekaan betul? :P

Salam :)

arZOoo said...

lalalalaallaalala...pinkkkk sehhhh..nih yg kobar2 nih

jaketbiru said...

nice..
nice...

welldone tun..
tun kan baik hati... tak mahal kot

CintaUnggu... said...

mmmm so nice n simple i like it...Tapi tun kalau unggu teka bleh ke tun ubahsuaikan bilik unggu 4 free nnt ye...hehe..:)

jinggo said...

TAK TAU TEKA.....
tapi memang cantik......

abgbest said...

dalam bilik tido tak reno ke tun... nk jgk tgk tempat kak rock beradu.......

imanicollection said...

Assalamualaikum wr wb.
Dengan hormat,
Salam kenal Kami dari imani collection menawarkan produk kami, berupa jilbab anak yang cantik2 dan jilbab kaos bordir.Produksi kami insyaallah sangat berkualitas dan harga bersaing.Katalog dapat kunjungi di http://www.imanicollection.com
terimakasih, semoga Allah merahmati dan memudahkan usaha anda.
jazakumullah kheir
Wassalamualaikum wr. Wb

Bag. Pemasaran Imani Collection:

P. Utami, S.Pd
02715837283
08121537464