Skip to main content

kak rock interior renovation










dining area
sebelum...













kitchen area
sebelum...








|after|
living area,
job scope: curtain, sheer, feature wall, floor
not include sofa....














|after|
dining area,
job scope: wall paint, lighting, timber floor












compliments from qhalby design...




















dry kitchen area













kitchen cabinet...












living area













custom sofa fabric....







house type : apartment about 800sqf
concept : modern classical
budget : guess???

walaupun ade cermin yg belum aku pasang... tapi hasilnya betul-betul berlainan dari yg sebelumnya, wajah tuan rumah menggambarkan kegembiraan mengikut bajet yg ada....
errr agak-agak anda berapah kos keseluruhan rumah ini....
klunya : pecah dinding dapur, mengecat, pebble stone, mineral stone, laminated timber flooring, remote ceiling fan, 2 ceiling chandelier (small type), wet kitchen cabinet, dry kitchen cabinet, 2 nos stool seating with table, glass sink, wiring, plumbing, change louvers window to sliding windows...... teka beb jgn tak teka.....

Comments

Mak Su said…
wow!
wow!
wow!!!!

cantik!! lively!

hari tu maksu kaler rumah, living, apartment 800sf. buat 2 tingkat kaler, bawah kaler sky blue, atas kaler light blue... tak byk eksesori dinding, meja makan jenis kaca, soft 1 seater and 3-seater... nampak sangat luas..sayang tak leh tepek kat blog sbb kamera rosak :(

suka gaks kalu awak dapat kasik review
Bunga Rampai said…
Sangat unik tapi menarik/ceria warna dapur dan kabinet.

Dapat hadiah tak kalau tekaan betul? :P

Salam :)
arZOoo said…
lalalalaallaalala...pinkkkk sehhhh..nih yg kobar2 nih
jaketbiru said…
nice..
nice...

welldone tun..
tun kan baik hati... tak mahal kot
CintaUnggu... said…
mmmm so nice n simple i like it...Tapi tun kalau unggu teka bleh ke tun ubahsuaikan bilik unggu 4 free nnt ye...hehe..:)
jinggo said…
TAK TAU TEKA.....
tapi memang cantik......
abgbest said…
dalam bilik tido tak reno ke tun... nk jgk tgk tempat kak rock beradu.......
imanicollection said…
Assalamualaikum wr wb.
Dengan hormat,
Salam kenal Kami dari imani collection menawarkan produk kami, berupa jilbab anak yang cantik2 dan jilbab kaos bordir.Produksi kami insyaallah sangat berkualitas dan harga bersaing.Katalog dapat kunjungi di http://www.imanicollection.com
terimakasih, semoga Allah merahmati dan memudahkan usaha anda.
jazakumullah kheir
Wassalamualaikum wr. Wb

Bag. Pemasaran Imani Collection:

P. Utami, S.Pd
02715837283
08121537464

Popular posts from this blog

jubin...

salam blogger's... [sambil lap hingus] beberapa hari lalu ade seorg kawan tanya tentang jubin... errr terpinga-pinga aku cuba memahami apa yg dia ingin sampaikan...memacam yg ditanyanya... bila dia kate "aku nk jubin yg besar tp murah kat mana ade jual" aku lagi bertambah keliru, aku yg sedang blurr nie pun tanya, ko nk jubin utk apa? jubin jenis apa ko nak? kawanku jawab dengan selamba "aku nk letak kat 'car porch' alaaa yg kaler merah2 tu cam batu bata tuuu, (sambil memuncungkan mulut), bila aku tanya lagi, yerla tp jenis apa ko nak? member aku pulak yg blurrr... errr jubin ade berapa jenis? aku pun senyum sambil rasa nk grip jer leher dia dibawah ketiak aku yg sentiasa wangi nih heheheh.... jadi tanpa membuang masa aku rasa eloklah aku terangkan sedikit demi sedikit disini utk sama2 kita mengetahui tentang jubin... [panjang citer nih, sila ambil note yer, heheh] jubin atau 'tiles' ade dlm pelbagai rupa dan bentuk... ade segiempat sama, segiempat tepat, bu…

modern primitive

contoh rumah yg menggunakan 'interlocking brick system'...errrr mahu? sila hubungi saya :)





































sesuatu yang menarik saya baca hari ini...'modern primitive' . . .boleh lihat some review dari exhibition disini http://www.pinkmemo.com/newyork/blog/modern-primitives-at-design-miami/
seakan trend diwaktu ini bila kebanyakkan kediaman mewah direka menggunakan 'raw material' dinding tanpa dicat, tanpa diplaster, hingga rekabentuk perabut juga menjadi sangat raw tp masih terdapat sentuhan mewah dan artistik. namun ia masih bergantung kepada kepakaran pereka dan kehendak pelanggan yang mahukan kelainan dan cost effective.
beberapa tahun kebelakangan ini juga di Malaysia penggunaan 'interlocking brick system' menjadi sesuatu yg diminati terutama dirumah-rumah di pantai timur, mungkin kerana mesin mencetak bata tersedut datangnya dari negara jiran, penggunaan yg sgt efisien hingga boleh menjimatkan 15 ke 20% dari kos kebiasaan kerana kurangnya penggunaan acuan konkrit, t…

loghat utara...hehehe

Indahnya bahasa utara - [asyik salam pantai timur jerk :) ]

lama tak dgr bonda cakap utara (penang)... hehehe yerla bonda dh takde dialam ini...
tp cerita dibawah nie ade juga yg ku tak faham hehehe sib baik ade translation :)

[cerita dari utara]...

Pak mat dah cemuih dok meghonot bawah beranda. Malam kemaghin pak mat nampak sekoq budak ghenjong ghagaih pagaq mai dok balaih buah ceghemai pak mat hat maneh melecaih.

“Malam ni mekalu mai aku tengalong. Masuk kot leghoh ni lembeq aku ghimbok” kata pak mat sambey dok gabuih seluaq.
Dok sat pak mat pun nampak kawaq tu meloghoih mai kut bawah pagaq. Pak mat tunggu sat, sambey dok ghunaih ghupin kudhey
Mekala kawaq tu tengah ghalit dok polok mentedaghah buah ceghemai, pak mat peghembang teghebey betoi-betoi kat betih keghin.

Kelepuih, pak mat teghebey.
“senighih pulak! pelaq sungguh” kata pak mat peghongoih.

Kawaq tu teghuih ghodong keluaq. Habih ghabit baju. Dia ghandok ayaq acaq abih belemoih.

Pak mat pedo teghebey betoi kat tengah belakang.

Pelepiap…