Skip to main content

corat coret 1










banyak benda nk tulis, cam buat luahan hati, wa tulis jerla ringkas2 kekeekekke




1. semakin dimamah usia....jejee

smlm birthday saya yg ke 31, telah melangkau angka 3.... dan akan terus meniti sedikit demi sedikit, terima kasih yg tak terhingga utk kengkawan yg wish birthday dan mengingatkan sy kerdilnya sy dibumi ini, terima kasih juga utk kasih syg tak terhingga dari isteri tercinta yg sudi menghadiahkn seutas jam tangan, serta kad birthday yg sgt cantik. siap ade tulis sesuatu yg menyentuh perasaan aku tu.... hehehe bijak bijak :)

2. berniaga, sunnah rasullullah...
benar... 1/10 pendapatan berpunca dari perniagaan, tp bukan semua boleh berniaga, silap haribulan bungkus, tp jgn putus asa, wlaupun hadapi karenah bermacam2 org, hanya yg boleh survive sahaja akan terus kekal.... utk aku yg pelan2 sdg merangkak, kadang2 rasa cam kena tendang kat telur, senaknya perhhhhhhhhhh tuhan jerk yg tahu... tp kita lakukan yg terbaik.
kadang kala apa yg direbentuk tidak seperti hasil yg diingini.... kita mahu yg terbaik, tp yg membuatnya lom tentu fikir begitu....

3. penipu...
rm100 wa dah kena kebas, takpe la.. sekali lu tipu wa, sampai bila2 wa tak caya lu lagi, kawan bole, percaya jgn harappppp......tu belum yg mmg jenis kaki kencing siang malam.... hahahah lu pikirlah sndri kalau wa malas layan lu.
4. reunion ex-smvKlang - berbuka puasa di charlton shah alam.
seronok giler aku dpt jumpa kengkawan sekolah lepas 14 tahun... ramai yg dah beranak pinak, ade juga yg masih solo, dan ade juga yg kembali solo.... harap organiser buat lagi... kasi lagi meriah....

5. tawaran....
satu handle project yg lobi sndri di kuantan, satu lagi abu dhabi, satu lagi tgh kontrak dgn mmber di wangsa maju.... aiyakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk...........tatau mana satu.

6. selamat hari raya maaf zahir dan batin....
tahun nie raya diKG wife... persiapan anak2 semua dah settle... tinggal bapaknyer jer yg malas nk bersiap....kekekekek....sure kena paksa dgn wife baru buat... [mmg tunggu kena paksa] nk manja2 skit hauhauhuaua. utk kengkawan yg sdg membaca coretan ini... wa mintak ampun dan maaf jika tersalah laku dan bicara, halalkn la apa2 yg patut...ampunilah aku yg serba kekurangan ini.... sekian.... nk duit raya sila dtg rumah lepas 25 september hehehe.

p/s: gambar hanya hiasan semata-mata & video dibawah khas utk my 'yobo'
utk mereka yg tak nmpk sila ke http://mineral78.blogspot.com tq :)

Comments

SI KIDAL said…
1. Selamat datang ke dunia angka 3. Semoga panjang umur hingga ke angka2 seterusnya...amin.

2. Selamat hari raya. Maaf zahir batin.

p/s Sila tunggu kehadiran sy selepas 25hb sept utk collect duit raya, lalalal
Izariza said…
Tun,
selamat menyambut ulang tahun. Umur yang bertambah bermakna kematangan juga turut bertambah (harap2nye la hehe) dan moga reseki berlipat kali ganda, InsyaAllah ..
arZOoo said…
aiyakkkkkkkk...manyak lupa oooo besday lu tun....kekkekek hepi belated besday arrr, semoga panjang umur and murah rezeki...
jaketbiru said…
muahhhhh tun.. my hadiah for u sempena ulangtahnun kelahiran..
Mak Su said…
selamat hari lahir :)

selamat hari raya, maaf zahir dan batin
arZOoo said…
seLamaT haRi raYa tUn... minTak maAp saLah siLap ek, haLaL makAn miNum, teRumPat terkuTUk... suMe tuH teRrrrrRR jeK taU... naK dUit raYa, ejJeJeJejE...

p/s haTi2 semasa memandu, ingatlah orng kat meru..ekekekkekeke
Bunga Rampai said…
ucapan lewat: Selamat Hari Lahir, semoga usia yang masih ada digunapakai sebaik-baiknya :)

Salam Aidilfitri untuk Mineral sekeluarga, maaf zahir batin :)

Nah ... Jus Raya (air limau + madu asli, tepi gelas letak bunga raya)... silakan minum ;)
CintaUnggu... said…
Assalammualaikum...

Hai Tun...Unggu pun nk ucapkan Selamat Ulang Tahun yg ke31 dan Selamat Hari Raya AidilFitri Maaf Zahir Batin :)

Popular posts from this blog

jubin...

salam blogger's... [sambil lap hingus] beberapa hari lalu ade seorg kawan tanya tentang jubin... errr terpinga-pinga aku cuba memahami apa yg dia ingin sampaikan...memacam yg ditanyanya... bila dia kate "aku nk jubin yg besar tp murah kat mana ade jual" aku lagi bertambah keliru, aku yg sedang blurr nie pun tanya, ko nk jubin utk apa? jubin jenis apa ko nak? kawanku jawab dengan selamba "aku nk letak kat 'car porch' alaaa yg kaler merah2 tu cam batu bata tuuu, (sambil memuncungkan mulut), bila aku tanya lagi, yerla tp jenis apa ko nak? member aku pulak yg blurrr... errr jubin ade berapa jenis? aku pun senyum sambil rasa nk grip jer leher dia dibawah ketiak aku yg sentiasa wangi nih heheheh.... jadi tanpa membuang masa aku rasa eloklah aku terangkan sedikit demi sedikit disini utk sama2 kita mengetahui tentang jubin... [panjang citer nih, sila ambil note yer, heheh] jubin atau 'tiles' ade dlm pelbagai rupa dan bentuk... ade segiempat sama, segiempat tepat, bu…

modern primitive

contoh rumah yg menggunakan 'interlocking brick system'...errrr mahu? sila hubungi saya :)





































sesuatu yang menarik saya baca hari ini...'modern primitive' . . .boleh lihat some review dari exhibition disini http://www.pinkmemo.com/newyork/blog/modern-primitives-at-design-miami/
seakan trend diwaktu ini bila kebanyakkan kediaman mewah direka menggunakan 'raw material' dinding tanpa dicat, tanpa diplaster, hingga rekabentuk perabut juga menjadi sangat raw tp masih terdapat sentuhan mewah dan artistik. namun ia masih bergantung kepada kepakaran pereka dan kehendak pelanggan yang mahukan kelainan dan cost effective.
beberapa tahun kebelakangan ini juga di Malaysia penggunaan 'interlocking brick system' menjadi sesuatu yg diminati terutama dirumah-rumah di pantai timur, mungkin kerana mesin mencetak bata tersedut datangnya dari negara jiran, penggunaan yg sgt efisien hingga boleh menjimatkan 15 ke 20% dari kos kebiasaan kerana kurangnya penggunaan acuan konkrit, t…

loghat utara...hehehe

Indahnya bahasa utara - [asyik salam pantai timur jerk :) ]

lama tak dgr bonda cakap utara (penang)... hehehe yerla bonda dh takde dialam ini...
tp cerita dibawah nie ade juga yg ku tak faham hehehe sib baik ade translation :)

[cerita dari utara]...

Pak mat dah cemuih dok meghonot bawah beranda. Malam kemaghin pak mat nampak sekoq budak ghenjong ghagaih pagaq mai dok balaih buah ceghemai pak mat hat maneh melecaih.

“Malam ni mekalu mai aku tengalong. Masuk kot leghoh ni lembeq aku ghimbok” kata pak mat sambey dok gabuih seluaq.
Dok sat pak mat pun nampak kawaq tu meloghoih mai kut bawah pagaq. Pak mat tunggu sat, sambey dok ghunaih ghupin kudhey
Mekala kawaq tu tengah ghalit dok polok mentedaghah buah ceghemai, pak mat peghembang teghebey betoi-betoi kat betih keghin.

Kelepuih, pak mat teghebey.
“senighih pulak! pelaq sungguh” kata pak mat peghongoih.

Kawaq tu teghuih ghodong keluaq. Habih ghabit baju. Dia ghandok ayaq acaq abih belemoih.

Pak mat pedo teghebey betoi kat tengah belakang.

Pelepiap…