Skip to main content

salam aidilfitri


[ ilustrasi interior vietnam kitchen ]
smlm sekali lagi revise dsign utk vietnam kitchen.... dan sekali lagi jua aku dan amoi sorang lagi bertikam lidah dgn bos yg skit degil...ceh igt bos always right ker...tp sbb bulan puasa nie, aku lebih byk mendengar saje... tp bila masa utk fax dwg kpd client... aku fax sekali dwg bos dgn option yg aku dan amoi tu buat... lps pkl 3 ptg, kami terima fax...hehehe client mahukan yg option kami buat... bos ambik fax sambil sengih2...


dan aku teringat kate2 bos... kita kena bt ikut konsep..[yerla kami dh set konsep yg kami mahu]

dan mesti ikut "form follow function" [nie kate2 n konsep frank lloyd wright-akitek terkemuka zaman dulu] bila dia kete form follow function trus kena tembak dgn kami, yerla dr layout dia mmg cantik... tp dr segi function hancussss....

kekadang seronok gak tembak bos, bukan selalu kan ehehehe... but my bos very understanding :)


Opps sebelum lupa.. sy akan bercuti lama... so...

dengan rendah hati sy ucapkan....

selamat hari raya aidilfitri, maaf zahir batin....

diatas segala kesilapan yg pernah sy lakukan sama ada dlm sedar atau tidak, sama ade ade segi pertuturan, penulisan dan tingkah laku...halalkan jika ade termakan dan terminum heheheh...

semoga perjalanan anda selamat ke destinasi masing-masing [berhati2 d jln raya okehh]...


Comments

Anonymous said…
SALAM AIDIL FITRI JUGA BUAT TUN AND FAMILY....

MAY ALL UR WISH COME TRUE...

berhati-hati memandu...ehmmm...

husna
Anonymous said…
Salam,

minal aidil wal faizin...maaf zahir batin...

halalkan jgk yg blanje2 tu...

hati2 memandu, semoga selamat sampai ke destinasi

aruZi
Selamat hari raya, maaf zahir dan batin :)
husna...
slamat raya, maaf zahir batin...hati2 d jln raya yer :)

aruzi..
slamat raya, maaf zahir batin... berhati2 d atas flight :)

zalisa...
slamat raya, maaf zahir batin...
tk cr yer
nanies said…
hai tun..aku harap masih sempat nak ucapkan selamt hari raya aidilfitri kat ko sekeluarga maaf andai ada slah dan silap..semoga berbahagia di hari raya nie, berhati2 ketika memandu yer..
Mak Su said…
hai.. salam kenal, cantik desain tu, sesekali bos kena tembak ek
nanies..
slamat raya utk nani juga.. maaf zahir batin yerk... no wirries 0-0...ok tk cr

mak su...
salam kenal... makasih...heheh sekali sekala... dia pon mnausia juga :)
arZOoo said…
tunnnnnnnnnn..nak ckap selamat hari raya gakkk..kalo nyanyi 'perjalanan jauh tak ku rasa.....' tuh ingat lah manusia bernama arzooo
Liyana Ali said…
aaaaaaaa.
selamat ari raye gak.
nak mintak maaf rase nye tak penah wat salah lagi ngan tuan umah nih sebab tak kenai pon.
so takyah mintak mahap la ek.huhu.
butaseni said…
slamat hari raya bro,taun depan design ruang tamu rumah aku bleh?hehe
Pegawai Khalwat said…
Amin... tq for previous tips. Tahun depan bila design dan siap, leh la ambik pic tunjuk kat ko.

Psss... FYI, my boss also an interior designer. He's the former boss of Malaysian Design Council.
Wira Nordin said…
kamu masih cuti ka?
arzoo... slamat raya.. huhuhu

liyana..
ampun gak tak kira salah ke tak heheh

butaseni..
slamat raya bro.. insyAllah bole... [bayar je la] kekekek

pegawai khalwat..
:) bole la tgk sesama ...
perhh bos besar tu tabik2

wira nordin..
curi2 masa tgk blog nih... tak sempat update... nnti nk update pasal ruang kecil :)
Izariza said…
Salam Tun,

Tak buat open house ke :D
salam izariza...
tak buat, tp nk datang, dtg jerla :)
sentiasa d alu-alukan.

Popular posts from this blog

jubin...

salam blogger's... [sambil lap hingus] beberapa hari lalu ade seorg kawan tanya tentang jubin... errr terpinga-pinga aku cuba memahami apa yg dia ingin sampaikan...memacam yg ditanyanya... bila dia kate "aku nk jubin yg besar tp murah kat mana ade jual" aku lagi bertambah keliru, aku yg sedang blurr nie pun tanya, ko nk jubin utk apa? jubin jenis apa ko nak? kawanku jawab dengan selamba "aku nk letak kat 'car porch' alaaa yg kaler merah2 tu cam batu bata tuuu, (sambil memuncungkan mulut), bila aku tanya lagi, yerla tp jenis apa ko nak? member aku pulak yg blurrr... errr jubin ade berapa jenis? aku pun senyum sambil rasa nk grip jer leher dia dibawah ketiak aku yg sentiasa wangi nih heheheh.... jadi tanpa membuang masa aku rasa eloklah aku terangkan sedikit demi sedikit disini utk sama2 kita mengetahui tentang jubin... [panjang citer nih, sila ambil note yer, heheh] jubin atau 'tiles' ade dlm pelbagai rupa dan bentuk... ade segiempat sama, segiempat tepat, bu…

modern primitive

contoh rumah yg menggunakan 'interlocking brick system'...errrr mahu? sila hubungi saya :)





































sesuatu yang menarik saya baca hari ini...'modern primitive' . . .boleh lihat some review dari exhibition disini http://www.pinkmemo.com/newyork/blog/modern-primitives-at-design-miami/
seakan trend diwaktu ini bila kebanyakkan kediaman mewah direka menggunakan 'raw material' dinding tanpa dicat, tanpa diplaster, hingga rekabentuk perabut juga menjadi sangat raw tp masih terdapat sentuhan mewah dan artistik. namun ia masih bergantung kepada kepakaran pereka dan kehendak pelanggan yang mahukan kelainan dan cost effective.
beberapa tahun kebelakangan ini juga di Malaysia penggunaan 'interlocking brick system' menjadi sesuatu yg diminati terutama dirumah-rumah di pantai timur, mungkin kerana mesin mencetak bata tersedut datangnya dari negara jiran, penggunaan yg sgt efisien hingga boleh menjimatkan 15 ke 20% dari kos kebiasaan kerana kurangnya penggunaan acuan konkrit, t…

loghat utara...hehehe

Indahnya bahasa utara - [asyik salam pantai timur jerk :) ]

lama tak dgr bonda cakap utara (penang)... hehehe yerla bonda dh takde dialam ini...
tp cerita dibawah nie ade juga yg ku tak faham hehehe sib baik ade translation :)

[cerita dari utara]...

Pak mat dah cemuih dok meghonot bawah beranda. Malam kemaghin pak mat nampak sekoq budak ghenjong ghagaih pagaq mai dok balaih buah ceghemai pak mat hat maneh melecaih.

“Malam ni mekalu mai aku tengalong. Masuk kot leghoh ni lembeq aku ghimbok” kata pak mat sambey dok gabuih seluaq.
Dok sat pak mat pun nampak kawaq tu meloghoih mai kut bawah pagaq. Pak mat tunggu sat, sambey dok ghunaih ghupin kudhey
Mekala kawaq tu tengah ghalit dok polok mentedaghah buah ceghemai, pak mat peghembang teghebey betoi-betoi kat betih keghin.

Kelepuih, pak mat teghebey.
“senighih pulak! pelaq sungguh” kata pak mat peghongoih.

Kawaq tu teghuih ghodong keluaq. Habih ghabit baju. Dia ghandok ayaq acaq abih belemoih.

Pak mat pedo teghebey betoi kat tengah belakang.

Pelepiap…