Skip to main content
[senyum] . . . kalau dulu-dulu ada orang senyum sorang-sorang, pasti orang lain ingat dia gila, tapi mungkin dia teringat sesuatu yang lucu atau memang dia gila hehehe, dari senyum sorang-sorang, ada juga yang senyum bila baca majalah lawak macam gila-gila, ujang dan sebagainya....sekarang tgk handphone pun bole senyum sorang-sorang, tgk komputer, tgk PDA, tgk laptop, tgk jam pon bole senyum sorang-sorang hehehehe macam-macam la nie...yerla teknologi....ada orang hantar berita gembira atau lawak spontan sure kita rasa ceria, tapi ada juga yg bermasam muka bila tgk komputer, handphone dan lain-lain tu hehehe kena kawal emosi skit. semalam aku naik lrt star ke KL...waktu balik dalam pukul 10 malam ada satu awek tu naik sama sorang-sorang cute gak...pakai seluar slek pastel brown, t-shirt putih masuk dalam, kasut sport putih....[ermmm nice dress]...rambut lepas paras bahu, kecik jer orgnya....comel....bukanlah nak citer figura dia tapi dia dpt byk sms mlm tu, maybe dari kawan2 dia or boyfriend dia ntahlahhh tak larat nak pi tanya ahaks....yg pasti every sms dia terima aku tgk riak muka dia....mula-mula senyum...lepas tu kontrol cun [maybe perasan sebab aku dok tgk kasut dia, hehehe] lepas tu masam, lepas tu hampir nak tergelak....ermmm lepas tu dia tak selesa sebab byk sgt sms masuk dgn bunyi lagu yg kuat ...semua org dok tgk dia, maybe kalau sms tu lawak lagi sure dia thn diri nak senyum or gelak...hehehehe macam-macam ekpresi aku bole tgk....ermmm so...apa-apa pun senyumlah walaupun pahit....tapi aklau senyum manis lagi bagussss tak perlu nak sorok-sorok...luahkan heheheh macam iklan maxis...ekpresi dirimu....aktifkan dirimu...cewahhh. :) Posted by Hello

Comments

Popular posts from this blog

jubin...

salam blogger's... [sambil lap hingus] beberapa hari lalu ade seorg kawan tanya tentang jubin... errr terpinga-pinga aku cuba memahami apa yg dia ingin sampaikan...memacam yg ditanyanya... bila dia kate "aku nk jubin yg besar tp murah kat mana ade jual" aku lagi bertambah keliru, aku yg sedang blurr nie pun tanya, ko nk jubin utk apa? jubin jenis apa ko nak? kawanku jawab dengan selamba "aku nk letak kat 'car porch' alaaa yg kaler merah2 tu cam batu bata tuuu, (sambil memuncungkan mulut), bila aku tanya lagi, yerla tp jenis apa ko nak? member aku pulak yg blurrr... errr jubin ade berapa jenis? aku pun senyum sambil rasa nk grip jer leher dia dibawah ketiak aku yg sentiasa wangi nih heheheh.... jadi tanpa membuang masa aku rasa eloklah aku terangkan sedikit demi sedikit disini utk sama2 kita mengetahui tentang jubin... [panjang citer nih, sila ambil note yer, heheh] jubin atau 'tiles' ade dlm pelbagai rupa dan bentuk... ade segiempat sama, segiempat tepat, bu…

modern primitive

contoh rumah yg menggunakan 'interlocking brick system'...errrr mahu? sila hubungi saya :)





































sesuatu yang menarik saya baca hari ini...'modern primitive' . . .boleh lihat some review dari exhibition disini http://www.pinkmemo.com/newyork/blog/modern-primitives-at-design-miami/
seakan trend diwaktu ini bila kebanyakkan kediaman mewah direka menggunakan 'raw material' dinding tanpa dicat, tanpa diplaster, hingga rekabentuk perabut juga menjadi sangat raw tp masih terdapat sentuhan mewah dan artistik. namun ia masih bergantung kepada kepakaran pereka dan kehendak pelanggan yang mahukan kelainan dan cost effective.
beberapa tahun kebelakangan ini juga di Malaysia penggunaan 'interlocking brick system' menjadi sesuatu yg diminati terutama dirumah-rumah di pantai timur, mungkin kerana mesin mencetak bata tersedut datangnya dari negara jiran, penggunaan yg sgt efisien hingga boleh menjimatkan 15 ke 20% dari kos kebiasaan kerana kurangnya penggunaan acuan konkrit, t…

loghat utara...hehehe

Indahnya bahasa utara - [asyik salam pantai timur jerk :) ]

lama tak dgr bonda cakap utara (penang)... hehehe yerla bonda dh takde dialam ini...
tp cerita dibawah nie ade juga yg ku tak faham hehehe sib baik ade translation :)

[cerita dari utara]...

Pak mat dah cemuih dok meghonot bawah beranda. Malam kemaghin pak mat nampak sekoq budak ghenjong ghagaih pagaq mai dok balaih buah ceghemai pak mat hat maneh melecaih.

“Malam ni mekalu mai aku tengalong. Masuk kot leghoh ni lembeq aku ghimbok” kata pak mat sambey dok gabuih seluaq.
Dok sat pak mat pun nampak kawaq tu meloghoih mai kut bawah pagaq. Pak mat tunggu sat, sambey dok ghunaih ghupin kudhey
Mekala kawaq tu tengah ghalit dok polok mentedaghah buah ceghemai, pak mat peghembang teghebey betoi-betoi kat betih keghin.

Kelepuih, pak mat teghebey.
“senighih pulak! pelaq sungguh” kata pak mat peghongoih.

Kawaq tu teghuih ghodong keluaq. Habih ghabit baju. Dia ghandok ayaq acaq abih belemoih.

Pak mat pedo teghebey betoi kat tengah belakang.

Pelepiap…