Skip to main content

mines shopping mall

last sunday.. gi habiskan masa kat mines...
errrr utk mereka yg tak tahu dimana mines...
pls klik here mines
lepas naik boat yg kujanjikan kpd qaisara sebulan lalu...pusing2 tgk ikan...
seronok qaisara.. qhalby pulak cam takut2 :)
lps tu gi sappedek kt kenny rogers.....
lps tu gi tgk show air pancut berirama... cantikkk sampai menari2 qaisara.. keseronokan...
lepas tu gi tgk binatang2... ade ular sawa... berok yg comel... burung kakak tua dan lelain...
walaupun byk section dh closed buat masa skrg... tp seronok bawak budak jenjalan.
walaupun duit habis, tp apa nk kisah dgn masa yg berkualiti aku dpt....asalkan mereka bahagia aku pasti tersenyum jua :) yihaaaaaaaaaaaaaaaa

bagus sejak capital retail ambil alih.... tandas pon makin cantik... makin bersih.. sistem parking yg byk berbeza.... dan dan dan lain-lain heheeh

Comments

Tulah. Sejak Retail capital ambil alih, nampak lebih happening...
mu tau dop, po'leh duk dekat2 situ je?
wahhhh...

dtg sini x nak hallo2 fea...

:p
Bunga Rampai said…
Seronok tengok famili yang ceria sejahtera!

Tak singgah minum-minum jus ke?

Salam :)
rena said…
duit boleh cari...

asalkan puas hati.




nak pegi mines jugak!!!
blackpurple...
betul...lebih teratur dan maksimakn ruang...

sentuhanseni...
yer ker... hehehe kalo dok leh ajak sekali erk? jejejej

fealize...
next time leh ronda2 naik boat...huahauahu

bunga rampai...
kat kenny rogers dh belasah jus oren :)

rena...
sila-sila...kalau suka gadjet dh ade bahagian IT kt tgkt 3.

Popular posts from this blog

jubin...

salam blogger's... [sambil lap hingus] beberapa hari lalu ade seorg kawan tanya tentang jubin... errr terpinga-pinga aku cuba memahami apa yg dia ingin sampaikan...memacam yg ditanyanya... bila dia kate "aku nk jubin yg besar tp murah kat mana ade jual" aku lagi bertambah keliru, aku yg sedang blurr nie pun tanya, ko nk jubin utk apa? jubin jenis apa ko nak? kawanku jawab dengan selamba "aku nk letak kat 'car porch' alaaa yg kaler merah2 tu cam batu bata tuuu, (sambil memuncungkan mulut), bila aku tanya lagi, yerla tp jenis apa ko nak? member aku pulak yg blurrr... errr jubin ade berapa jenis? aku pun senyum sambil rasa nk grip jer leher dia dibawah ketiak aku yg sentiasa wangi nih heheheh.... jadi tanpa membuang masa aku rasa eloklah aku terangkan sedikit demi sedikit disini utk sama2 kita mengetahui tentang jubin... [panjang citer nih, sila ambil note yer, heheh] jubin atau 'tiles' ade dlm pelbagai rupa dan bentuk... ade segiempat sama, segiempat tepat, bu…

modern primitive

contoh rumah yg menggunakan 'interlocking brick system'...errrr mahu? sila hubungi saya :)





































sesuatu yang menarik saya baca hari ini...'modern primitive' . . .boleh lihat some review dari exhibition disini http://www.pinkmemo.com/newyork/blog/modern-primitives-at-design-miami/
seakan trend diwaktu ini bila kebanyakkan kediaman mewah direka menggunakan 'raw material' dinding tanpa dicat, tanpa diplaster, hingga rekabentuk perabut juga menjadi sangat raw tp masih terdapat sentuhan mewah dan artistik. namun ia masih bergantung kepada kepakaran pereka dan kehendak pelanggan yang mahukan kelainan dan cost effective.
beberapa tahun kebelakangan ini juga di Malaysia penggunaan 'interlocking brick system' menjadi sesuatu yg diminati terutama dirumah-rumah di pantai timur, mungkin kerana mesin mencetak bata tersedut datangnya dari negara jiran, penggunaan yg sgt efisien hingga boleh menjimatkan 15 ke 20% dari kos kebiasaan kerana kurangnya penggunaan acuan konkrit, t…

loghat utara...hehehe

Indahnya bahasa utara - [asyik salam pantai timur jerk :) ]

lama tak dgr bonda cakap utara (penang)... hehehe yerla bonda dh takde dialam ini...
tp cerita dibawah nie ade juga yg ku tak faham hehehe sib baik ade translation :)

[cerita dari utara]...

Pak mat dah cemuih dok meghonot bawah beranda. Malam kemaghin pak mat nampak sekoq budak ghenjong ghagaih pagaq mai dok balaih buah ceghemai pak mat hat maneh melecaih.

“Malam ni mekalu mai aku tengalong. Masuk kot leghoh ni lembeq aku ghimbok” kata pak mat sambey dok gabuih seluaq.
Dok sat pak mat pun nampak kawaq tu meloghoih mai kut bawah pagaq. Pak mat tunggu sat, sambey dok ghunaih ghupin kudhey
Mekala kawaq tu tengah ghalit dok polok mentedaghah buah ceghemai, pak mat peghembang teghebey betoi-betoi kat betih keghin.

Kelepuih, pak mat teghebey.
“senighih pulak! pelaq sungguh” kata pak mat peghongoih.

Kawaq tu teghuih ghodong keluaq. Habih ghabit baju. Dia ghandok ayaq acaq abih belemoih.

Pak mat pedo teghebey betoi kat tengah belakang.

Pelepiap…