Skip to main content

kawan lama...

hari ini sy pergi wangsa maju seksyen 5, untuk melihat barangan interior design untuk client,
selepas selesai segala urusan tidak sedar masa berlalu sungguh pantas... baru terasa lapar.. so ingat nk pergi la makan di studiocafe yg dibuka oleh zahid AF... dlm pukul 4.30 kedai baru nak buka... so lupakan hajat... jenjalan gi ke dblanga cafe... tengok kat depan ade plat JALAN-JALAN CARI MAKAN rancangan makan popular yang di hos kan oleh Marlia tunku sabri di TV3....

bila masuk seorg pelayan yg mcm aku pernah lihat tegur dan beri menu.... lama jugak aku lepak sorang2 kat situ sambil tgk amazing race asia... bila nk balik... aku bayar harga makanan...ermm bole tahan juga makanan disitu.... pelayan tadi tegur...
"kau dlu sekolah tittottittttttt"
aku pon jwab, betul... rupa-rupanya senior aku daaaaaa isk camner diorg bole ingat kat aku...aku lak yg tak ingat hauhauauah....
tak jadi balaik... sambung pulak borak-borak....
tak sangka ko dah jadi tokey sekarang nie erk...glamer plak kedai tu...
dia senyum jerk..sambil cerita masalah kedai plak... kesian pon ade... biasalah rintangan meniaga nie macam-macam... kena bertahan jer...
nak dipendekkan cerita kami bertukar no phone... dan wa kena balikkkkk...
dalam perjalanan balik.... aku pon muhasabah diri... syukur sebenarnya aku ade ramai kawan...dan semestinya aku suka berkawan.... bukan kawan yg jenis PENIPU... lepas tu tiba2 aku muhasabah diri....ermmm...kenapa RAM aku makin lemah nie...
adakah penyakit tutttt makin teruk aiyakkkkkkkkkkk....


p/s: berdoa semoga segalanyer berjalan lancar.....aminnn

Comments

Popular posts from this blog

jubin...

salam blogger's... [sambil lap hingus] beberapa hari lalu ade seorg kawan tanya tentang jubin... errr terpinga-pinga aku cuba memahami apa yg dia ingin sampaikan...memacam yg ditanyanya... bila dia kate "aku nk jubin yg besar tp murah kat mana ade jual" aku lagi bertambah keliru, aku yg sedang blurr nie pun tanya, ko nk jubin utk apa? jubin jenis apa ko nak? kawanku jawab dengan selamba "aku nk letak kat 'car porch' alaaa yg kaler merah2 tu cam batu bata tuuu, (sambil memuncungkan mulut), bila aku tanya lagi, yerla tp jenis apa ko nak? member aku pulak yg blurrr... errr jubin ade berapa jenis? aku pun senyum sambil rasa nk grip jer leher dia dibawah ketiak aku yg sentiasa wangi nih heheheh.... jadi tanpa membuang masa aku rasa eloklah aku terangkan sedikit demi sedikit disini utk sama2 kita mengetahui tentang jubin... [panjang citer nih, sila ambil note yer, heheh] jubin atau 'tiles' ade dlm pelbagai rupa dan bentuk... ade segiempat sama, segiempat tepat, bu…

modern primitive

contoh rumah yg menggunakan 'interlocking brick system'...errrr mahu? sila hubungi saya :)





































sesuatu yang menarik saya baca hari ini...'modern primitive' . . .boleh lihat some review dari exhibition disini http://www.pinkmemo.com/newyork/blog/modern-primitives-at-design-miami/
seakan trend diwaktu ini bila kebanyakkan kediaman mewah direka menggunakan 'raw material' dinding tanpa dicat, tanpa diplaster, hingga rekabentuk perabut juga menjadi sangat raw tp masih terdapat sentuhan mewah dan artistik. namun ia masih bergantung kepada kepakaran pereka dan kehendak pelanggan yang mahukan kelainan dan cost effective.
beberapa tahun kebelakangan ini juga di Malaysia penggunaan 'interlocking brick system' menjadi sesuatu yg diminati terutama dirumah-rumah di pantai timur, mungkin kerana mesin mencetak bata tersedut datangnya dari negara jiran, penggunaan yg sgt efisien hingga boleh menjimatkan 15 ke 20% dari kos kebiasaan kerana kurangnya penggunaan acuan konkrit, t…

loghat utara...hehehe

Indahnya bahasa utara - [asyik salam pantai timur jerk :) ]

lama tak dgr bonda cakap utara (penang)... hehehe yerla bonda dh takde dialam ini...
tp cerita dibawah nie ade juga yg ku tak faham hehehe sib baik ade translation :)

[cerita dari utara]...

Pak mat dah cemuih dok meghonot bawah beranda. Malam kemaghin pak mat nampak sekoq budak ghenjong ghagaih pagaq mai dok balaih buah ceghemai pak mat hat maneh melecaih.

“Malam ni mekalu mai aku tengalong. Masuk kot leghoh ni lembeq aku ghimbok” kata pak mat sambey dok gabuih seluaq.
Dok sat pak mat pun nampak kawaq tu meloghoih mai kut bawah pagaq. Pak mat tunggu sat, sambey dok ghunaih ghupin kudhey
Mekala kawaq tu tengah ghalit dok polok mentedaghah buah ceghemai, pak mat peghembang teghebey betoi-betoi kat betih keghin.

Kelepuih, pak mat teghebey.
“senighih pulak! pelaq sungguh” kata pak mat peghongoih.

Kawaq tu teghuih ghodong keluaq. Habih ghabit baju. Dia ghandok ayaq acaq abih belemoih.

Pak mat pedo teghebey betoi kat tengah belakang.

Pelepiap…