Tuesday, June 10, 2008

mobile cafe

waktu sedang melayari internet, sy terjumpa cafe ini, sy terlupa siapa perekanya..
illy cafe. sebab bahasanya pun sy tak faham, mungkin argentina, mexico, latin ke apa tak sure...
tp try la kengkawan search kt google illy cafe container, sure dpt pic nih...

sy mmg teruja dgn benda2 fleksible nih, dan mungkin ia akan jadi satu penyelesaian terhadap ruang, dengan bahan binaan yg semakin mahal dipengaruhi oleh kenaikan minyak global, semua org terpaksa hadapinya dgn terbuka, walaupun dlm hati mmberontak sedikit.

mungkin satu hari nnti rumah kita bole dibawa pergi kemana sahaja, siapa tahu kan...
mungkin ia akan jadi sebesar trolli di pasaraya, dan bole dibuka menjadi sebuah bilik yg lengkap... ermm siapa tahu kan...
keadaan memaksa pereka2 ini mencari jalan penyelesaian terhadap ruang dan memudahkan penyelenggaraan.






let's the picture speaks itself...























any comment from u guys, about this cafe, suittable or not, implement in our country?

14 comments:

butaseni said...

macam dalam crita kartun MASK dulu,ingat tak bro?hahaha

m i n e r a l . . . said...

butaseni..
yerla...br ku perasan heheheheh...
ingat lagi hang nooo..

blackpurple @ jowopinter said...

Satu perkataan. Wow!

Mak Su said...

cantik (tp ada ker org yg rajin?)

semut said...

sure closing time leceh.hehe.pasai semua puteh

bunga rampai said...

Wah, idea dan konsep yang menarik!

Cafe bergerak - saya bayangkan cafe ini di 'tow' untuk membawanya dari satu tempat ke satu tempat.

Sesuai atau tak kat Malaysia - well, kena cubalah!

Berminat ke nak buka satu?

fealize_eleanoer said...

lom impelemen lom tau lagikk..

try bukak 1 cafe cmni...might be ramai yg minat nak lepakking smbil minum2...

:D

m i n e r a l . . . said...

blackpurple..
WOWWWwwwwW

maksu..
err sy kurang psti.

semut..
hehehe anda tentu ade pengalaman kan :)

bunga rampai.
err bab tow tu cam ade masalah... nk letak parking lot mana erkk.. ade space cadangan?
minat juga :)

fealize..
yeahh blum cuba lom tau...

Pegawai Khalwat said...

Ya, sesuai bro.
Kalau majlis perbandaran nak angkat pun tak susah. Tak payah lagi bawah jentolak.
Bawak je kren dgn lori trailer.

axim said...

kalau ada org nak invent kat malaysia ni apa salahnya kan..

m i n e r a l . . . said...

PK...
heheheh snng nk nyamar dgn penguatkuasa kan... depa mai jer.. lipat jadi kontena kekekek

axim...
ermm mungkin juga kan :)

m i n e r a l . . . said...

PK...
heheheh snng nk nyamar dgn penguatkuasa kan... depa mai jer.. lipat jadi kontena kekekek

axim...
ermm mungkin juga kan :)

artisticklytouch said...

seswai untuk mereka yang tidak berlesen, senang nak kemas, tapau sekali dengan orang2nya he he

eh...sesuai buat set bergerak untuk teater nih

Dea said...

wow! canggih ni...aku rasa lepas ni bleh laa ko designkan kontena sbg tempat tinggal utk pekerja asing tun...tak de seperti skung ni nampak cam umah setinggan..sakit mata memandang!