Skip to main content

1st time ke Danga Bay...


ahad lepas gi JB, jmpa some client... doing presantation beserta dgn meng adjust segala jenis design... puas ati aku, buat depan mamat tu... kasi dia puas ati, kalau tak 10x aku email semua tak kena. hauhauuahua

disebabkan kali pertama gi danga bay... jadi cam rusa masuk kg ler aku, jejeje
so enjoy the picture yeahhhh....


lets the picture speaks itself.... :)


























































cantik tak... syahdu jerkkk









































pucuk rebung... tak faham tak tau la.


























nice strcute... time study dlu byk bt benda camni, tp nk implement kt mesia... dh berpuluh thn br ade.













tutttt trutttttttt







































thanks to arzoo entertain, bawak jenjalan
hehehehe..



















Comments

SI KIDAL said…
Danga Bay...kenangan terindah!!!!


p/s nice pics tun...errr apsal masa pegi aritu x de belon pusing2 n tuttttttt2 tuuuuuuuuu...
nanies said…
whehehehe..jeles2 g tak ajak aku...tapi kalu ajak pun lom tentu aku g...
arZOoo said…
nape ble da jadik cam cantik jek pic tuh ek..errrrr dari batam ek tun, wakakakakaka..amppess tun sib baik muka takder, kalo tak kite jumpe d court, wahaahhahaha
rena said…
hmm.. saya nk curik gambar sunset tu. buat wallpaper pc saya. boleh kan? *wink
1st time gi sini dulu mase tu nama tmpt ni pantai lido..

2nd time mase br2 diorang tukr tmpt ni jadi danga bay..

huhuhu..

n'way cantik gmbr2 nih... ;)
Mak Su said…
ada projek baru ker kat sana?
butaseni said…
hmmmm macam best je.akan ku sampai kesitu jua hehe
Anonymous said…
baru je balik dr JB last week... Danga Bay...
Dulu masa digelar pantai Lido pun indah gak...but bila dah tukar nama jadi Danga bay nampak lebih canggih...
Ehmmmmm..... JB dalam kenangan.
shasha said…
erkk!!..tak nah gi sana...apasal tak ajak???ni marah nih..hehehehe
sikidal...
belon baru kot...

nanies, hehehe

arzoo..
court badminton ker?

rena..
silakan, no prob.
errr takmo curik sy sekali ke jjejejej

fealize..
toche toche

maksu...
sungguh memahami maksu ini :)

butaseni..
coming bro...

anoy...
ow yeah...

shasa...
kekkekek er.r.r.r bukan
dh ajak guna telesykik ker...
tak dpt erk... jejejeje
Pegawai Khalwat said…
aku jeles!
jaketbiru said…
cutenya.. baby tu...
((bibiknya lawa tak???))
bunga rampai said…
Salam,

Memang syahdu gambar cahaya mentari tu ...
Anonymous said…
hohoo..aku g last week xbes pon tun xcm ape ko ckp..huh..xcanteeeeeeeeeekkk...hhahhaha



~cekelet yg comey~(',')v

Popular posts from this blog

jubin...

salam blogger's... [sambil lap hingus] beberapa hari lalu ade seorg kawan tanya tentang jubin... errr terpinga-pinga aku cuba memahami apa yg dia ingin sampaikan...memacam yg ditanyanya... bila dia kate "aku nk jubin yg besar tp murah kat mana ade jual" aku lagi bertambah keliru, aku yg sedang blurr nie pun tanya, ko nk jubin utk apa? jubin jenis apa ko nak? kawanku jawab dengan selamba "aku nk letak kat 'car porch' alaaa yg kaler merah2 tu cam batu bata tuuu, (sambil memuncungkan mulut), bila aku tanya lagi, yerla tp jenis apa ko nak? member aku pulak yg blurrr... errr jubin ade berapa jenis? aku pun senyum sambil rasa nk grip jer leher dia dibawah ketiak aku yg sentiasa wangi nih heheheh.... jadi tanpa membuang masa aku rasa eloklah aku terangkan sedikit demi sedikit disini utk sama2 kita mengetahui tentang jubin... [panjang citer nih, sila ambil note yer, heheh] jubin atau 'tiles' ade dlm pelbagai rupa dan bentuk... ade segiempat sama, segiempat tepat, bu…

modern primitive

contoh rumah yg menggunakan 'interlocking brick system'...errrr mahu? sila hubungi saya :)





































sesuatu yang menarik saya baca hari ini...'modern primitive' . . .boleh lihat some review dari exhibition disini http://www.pinkmemo.com/newyork/blog/modern-primitives-at-design-miami/
seakan trend diwaktu ini bila kebanyakkan kediaman mewah direka menggunakan 'raw material' dinding tanpa dicat, tanpa diplaster, hingga rekabentuk perabut juga menjadi sangat raw tp masih terdapat sentuhan mewah dan artistik. namun ia masih bergantung kepada kepakaran pereka dan kehendak pelanggan yang mahukan kelainan dan cost effective.
beberapa tahun kebelakangan ini juga di Malaysia penggunaan 'interlocking brick system' menjadi sesuatu yg diminati terutama dirumah-rumah di pantai timur, mungkin kerana mesin mencetak bata tersedut datangnya dari negara jiran, penggunaan yg sgt efisien hingga boleh menjimatkan 15 ke 20% dari kos kebiasaan kerana kurangnya penggunaan acuan konkrit, t…

loghat utara...hehehe

Indahnya bahasa utara - [asyik salam pantai timur jerk :) ]

lama tak dgr bonda cakap utara (penang)... hehehe yerla bonda dh takde dialam ini...
tp cerita dibawah nie ade juga yg ku tak faham hehehe sib baik ade translation :)

[cerita dari utara]...

Pak mat dah cemuih dok meghonot bawah beranda. Malam kemaghin pak mat nampak sekoq budak ghenjong ghagaih pagaq mai dok balaih buah ceghemai pak mat hat maneh melecaih.

“Malam ni mekalu mai aku tengalong. Masuk kot leghoh ni lembeq aku ghimbok” kata pak mat sambey dok gabuih seluaq.
Dok sat pak mat pun nampak kawaq tu meloghoih mai kut bawah pagaq. Pak mat tunggu sat, sambey dok ghunaih ghupin kudhey
Mekala kawaq tu tengah ghalit dok polok mentedaghah buah ceghemai, pak mat peghembang teghebey betoi-betoi kat betih keghin.

Kelepuih, pak mat teghebey.
“senighih pulak! pelaq sungguh” kata pak mat peghongoih.

Kawaq tu teghuih ghodong keluaq. Habih ghabit baju. Dia ghandok ayaq acaq abih belemoih.

Pak mat pedo teghebey betoi kat tengah belakang.

Pelepiap…