Skip to main content

me, car, & motorcycle

hari nie hari ke-5 aku mula kerja tempat baru... ok la... gi matahari tak berapa nk ada... balik matahari dah pun takde hehehehe... kerja flexible, semua kejar deadline... mmg cara aku camtu.. so kena la dgn style aku kerja... takde bos nk lepak2 opis nk tunggu kerja siap, dia kasi due date kita kejar sampai settle, walaupun kekadang due date cam hrmjadah dia punya arrangement...
dpt bos tak arrangeble... satu opis susah... ada 2 staff utk admin.. dan 2 designer termasuk aku... dan 2 bos (husband n wife) conduct job. so far aku terlibat dgn beberapa kerja hotel dan rumah tan sri owner low yat, dan petronas sudan new branch. letih gak semuanyar urgent.
tp ari nie aku cuti (mc) pagi tadi aku dh langgar sebuah proton saga dr belakang... proton tu takde signal utk kekanan (dh sedia pecah) dan lampu brek dia ala2 romantik gitu. mujur sempat brek kalau tak sure aku leh jadi pelagak ngeri utk filem hollywood. dlm sempat brek tu pun pecah gak la magat depan sakit gak bahu aku terasa lebam dan takleh nk angkat tinggi2... sib baik apek tu kasi rm100 walaupun tu dh sure mmg salah aku... bole la repair magat depan tu harga dekat rm50 jerk hehehhe... Alhamdulillah takde apa2 yg serius.
cuma aku terfikir dgn jarak yg begitu jauh, risiko agak besar, gaji berbaloi pun rasanyer tak berbaloi jika risiko d jln raya sgt tinggi... adoiii kena rearrange balik nie my work life.
Ooops wa cuti ari nie tu pasal leh update something dlm blog nie heheheh.



p/s: tq gab sms me, hehehe igtkan awek mana lah nama nana tu.

Comments

ReDbLoOdSnOw said…
owh rupernyer dah keje kat tempat baru. patut arr bz memjg..hikhikhik..erm...wish u all the best at that new environment workplace..hehe
nanies said…
salam tun...selamt bekerja di tempat baru..ler ko accident ke..sian ko ..masa aku kol tuu..ko atas moto tu..masa tuu ke...ish..ish..sib baik ko tak ape2 tun..so tun selamat bekerja dgn inviroment yg baru kay...
Izariza said…
Tun,
malang tak pernah berbau.. tapi yang dianggap malang itu sebenarnya ada kebaikan yang terselindung. Cepat sembuh ye :)
Mr Cool said…
Alhamdulillah ko x apa2 ek doc...
lainkali kalau nak langgar belakang pun... jgn la langgar kete...
orang x per ek...
keh keh keh...
jaketbiru said…
hati-hati sayang...
kacc said…
alahaii...ciannya dia..kalau sapa langgar ko lagi..ko panggg je dia ngan slipar uganda tu...hehheh...take care
~ GAB ~ said…
Nana?


Nana ke?


Takkkk... GAB le. (wekekekeek)


Too bad you hit someone's back. But glad to hear that you're OK. And money some more...
arzooo said…
lorrrrr...siann nyer tun..berhati hati di jalanraya tun..ingatlah orng yg tersayang..anda mampu mengubahnyer...anywayyy..selmat bekerja di tempat baru..wish u all d best...
redbloodsnow... hehehe begitulah kira-kiranyer.... have a nice day.

nanies...thanks belanja lunch lat week... nnti jumpa at ampang point yerk insyAllah.

izariza...thanks you very much... alhamdulillah sembuh dgn cepat berkat doa kengkawan :)

mr.cool... heheheh siok tuhhh langgar belakang jejeje

jaketbiru... baik sayang, akan kanda ingati selalu :)

kacc... hehehe pinjam kasut bole? :)

gab... mujur tak serius gab, kalau tak tak guna ada duit badan sakit2 :)

arzoo... terima kasih.... seronok tgk kengkawan hepi :)

p/s: terima kasih masih mengingati sy... semoga anda semua dilimpahi rahmat dr yg maha esa, aminnn.
bunga rampai said…
Salam Maulidul Rasul :)

Selamat bekerja di ofis baru, dan ooh, kemalangan itu... Moga dah sembuh sakit-sakit itu..
bunga rampai... salam maulidur rasul, terima kasih daun keladi :)

Popular posts from this blog

jubin...

salam blogger's... [sambil lap hingus] beberapa hari lalu ade seorg kawan tanya tentang jubin... errr terpinga-pinga aku cuba memahami apa yg dia ingin sampaikan...memacam yg ditanyanya... bila dia kate "aku nk jubin yg besar tp murah kat mana ade jual" aku lagi bertambah keliru, aku yg sedang blurr nie pun tanya, ko nk jubin utk apa? jubin jenis apa ko nak? kawanku jawab dengan selamba "aku nk letak kat 'car porch' alaaa yg kaler merah2 tu cam batu bata tuuu, (sambil memuncungkan mulut), bila aku tanya lagi, yerla tp jenis apa ko nak? member aku pulak yg blurrr... errr jubin ade berapa jenis? aku pun senyum sambil rasa nk grip jer leher dia dibawah ketiak aku yg sentiasa wangi nih heheheh.... jadi tanpa membuang masa aku rasa eloklah aku terangkan sedikit demi sedikit disini utk sama2 kita mengetahui tentang jubin... [panjang citer nih, sila ambil note yer, heheh] jubin atau 'tiles' ade dlm pelbagai rupa dan bentuk... ade segiempat sama, segiempat tepat, bu…

modern primitive

contoh rumah yg menggunakan 'interlocking brick system'...errrr mahu? sila hubungi saya :)





































sesuatu yang menarik saya baca hari ini...'modern primitive' . . .boleh lihat some review dari exhibition disini http://www.pinkmemo.com/newyork/blog/modern-primitives-at-design-miami/
seakan trend diwaktu ini bila kebanyakkan kediaman mewah direka menggunakan 'raw material' dinding tanpa dicat, tanpa diplaster, hingga rekabentuk perabut juga menjadi sangat raw tp masih terdapat sentuhan mewah dan artistik. namun ia masih bergantung kepada kepakaran pereka dan kehendak pelanggan yang mahukan kelainan dan cost effective.
beberapa tahun kebelakangan ini juga di Malaysia penggunaan 'interlocking brick system' menjadi sesuatu yg diminati terutama dirumah-rumah di pantai timur, mungkin kerana mesin mencetak bata tersedut datangnya dari negara jiran, penggunaan yg sgt efisien hingga boleh menjimatkan 15 ke 20% dari kos kebiasaan kerana kurangnya penggunaan acuan konkrit, t…

loghat utara...hehehe

Indahnya bahasa utara - [asyik salam pantai timur jerk :) ]

lama tak dgr bonda cakap utara (penang)... hehehe yerla bonda dh takde dialam ini...
tp cerita dibawah nie ade juga yg ku tak faham hehehe sib baik ade translation :)

[cerita dari utara]...

Pak mat dah cemuih dok meghonot bawah beranda. Malam kemaghin pak mat nampak sekoq budak ghenjong ghagaih pagaq mai dok balaih buah ceghemai pak mat hat maneh melecaih.

“Malam ni mekalu mai aku tengalong. Masuk kot leghoh ni lembeq aku ghimbok” kata pak mat sambey dok gabuih seluaq.
Dok sat pak mat pun nampak kawaq tu meloghoih mai kut bawah pagaq. Pak mat tunggu sat, sambey dok ghunaih ghupin kudhey
Mekala kawaq tu tengah ghalit dok polok mentedaghah buah ceghemai, pak mat peghembang teghebey betoi-betoi kat betih keghin.

Kelepuih, pak mat teghebey.
“senighih pulak! pelaq sungguh” kata pak mat peghongoih.

Kawaq tu teghuih ghodong keluaq. Habih ghabit baju. Dia ghandok ayaq acaq abih belemoih.

Pak mat pedo teghebey betoi kat tengah belakang.

Pelepiap…