Friday, March 16, 2007

me, car, & motorcycle

hari nie hari ke-5 aku mula kerja tempat baru... ok la... gi matahari tak berapa nk ada... balik matahari dah pun takde hehehehe... kerja flexible, semua kejar deadline... mmg cara aku camtu.. so kena la dgn style aku kerja... takde bos nk lepak2 opis nk tunggu kerja siap, dia kasi due date kita kejar sampai settle, walaupun kekadang due date cam hrmjadah dia punya arrangement...
dpt bos tak arrangeble... satu opis susah... ada 2 staff utk admin.. dan 2 designer termasuk aku... dan 2 bos (husband n wife) conduct job. so far aku terlibat dgn beberapa kerja hotel dan rumah tan sri owner low yat, dan petronas sudan new branch. letih gak semuanyar urgent.
tp ari nie aku cuti (mc) pagi tadi aku dh langgar sebuah proton saga dr belakang... proton tu takde signal utk kekanan (dh sedia pecah) dan lampu brek dia ala2 romantik gitu. mujur sempat brek kalau tak sure aku leh jadi pelagak ngeri utk filem hollywood. dlm sempat brek tu pun pecah gak la magat depan sakit gak bahu aku terasa lebam dan takleh nk angkat tinggi2... sib baik apek tu kasi rm100 walaupun tu dh sure mmg salah aku... bole la repair magat depan tu harga dekat rm50 jerk hehehhe... Alhamdulillah takde apa2 yg serius.
cuma aku terfikir dgn jarak yg begitu jauh, risiko agak besar, gaji berbaloi pun rasanyer tak berbaloi jika risiko d jln raya sgt tinggi... adoiii kena rearrange balik nie my work life.
Ooops wa cuti ari nie tu pasal leh update something dlm blog nie heheheh.



p/s: tq gab sms me, hehehe igtkan awek mana lah nama nana tu.

11 comments:

ReDbLoOdSnOw said...

owh rupernyer dah keje kat tempat baru. patut arr bz memjg..hikhikhik..erm...wish u all the best at that new environment workplace..hehe

nanies said...

salam tun...selamt bekerja di tempat baru..ler ko accident ke..sian ko ..masa aku kol tuu..ko atas moto tu..masa tuu ke...ish..ish..sib baik ko tak ape2 tun..so tun selamat bekerja dgn inviroment yg baru kay...

Izariza said...

Tun,
malang tak pernah berbau.. tapi yang dianggap malang itu sebenarnya ada kebaikan yang terselindung. Cepat sembuh ye :)

Mr Cool said...

Alhamdulillah ko x apa2 ek doc...
lainkali kalau nak langgar belakang pun... jgn la langgar kete...
orang x per ek...
keh keh keh...

jaketbiru said...

hati-hati sayang...

kacc said...

alahaii...ciannya dia..kalau sapa langgar ko lagi..ko panggg je dia ngan slipar uganda tu...hehheh...take care

~ GAB ~ said...

Nana?


Nana ke?


Takkkk... GAB le. (wekekekeek)


Too bad you hit someone's back. But glad to hear that you're OK. And money some more...

arzooo said...

lorrrrr...siann nyer tun..berhati hati di jalanraya tun..ingatlah orng yg tersayang..anda mampu mengubahnyer...anywayyy..selmat bekerja di tempat baru..wish u all d best...

m i n e r a l . . . said...

redbloodsnow... hehehe begitulah kira-kiranyer.... have a nice day.

nanies...thanks belanja lunch lat week... nnti jumpa at ampang point yerk insyAllah.

izariza...thanks you very much... alhamdulillah sembuh dgn cepat berkat doa kengkawan :)

mr.cool... heheheh siok tuhhh langgar belakang jejeje

jaketbiru... baik sayang, akan kanda ingati selalu :)

kacc... hehehe pinjam kasut bole? :)

gab... mujur tak serius gab, kalau tak tak guna ada duit badan sakit2 :)

arzoo... terima kasih.... seronok tgk kengkawan hepi :)

p/s: terima kasih masih mengingati sy... semoga anda semua dilimpahi rahmat dr yg maha esa, aminnn.

bunga rampai said...

Salam Maulidul Rasul :)

Selamat bekerja di ofis baru, dan ooh, kemalangan itu... Moga dah sembuh sakit-sakit itu..

m i n e r a l . . . said...

bunga rampai... salam maulidur rasul, terima kasih daun keladi :)