Friday, May 05, 2006

"failure to manage success"

banyak benda aku nak tulis...kerana kesibukan menguruskan sesuatu byk perkara terhimpun dalam salah satu sudut benak otak ku ini.... semalam aku tak pergi ofis tapi aku pergi ofis lagi satu untuk selesaikan beberapa kerja... rasa macam sibuk sangat kerana ada dua portfolio yang di jaga :) . . . setelah kami melakukan presentation proposal di JPA putrajaya hingga pukul 5 petang trus makan di souq sebelah masjid putra, sambil menghayati keindahan tasik putrajaya yang seperti selaut mata memandang itu...

dalam perjalanan pulang macam2 soalan yg aku tanyakan pada partner projek ku yg merupakan ex bos aku sendiri dahulu..... tentang perniagaan yang dikawal selianya beberapa tahun dahulu, tentang pemegang-pemegang saham yg berpecah belah...bagaimana perkara seperti itu boleh berlaku, sedangakan prestasi syarikat semakin bagus.... jawapan yg dia beri sgt ringkas dan padat..iaitu.. " failure to manage success"...ermmm ade ketidak puasan hati... biarpun dah berjaya namun manusia tetap tidak puas.... berpecah bukan kerana kegagalan kewangan tetapi kerana kegagalan menguruskan kejayaan....bunyinya pelik tapi benar...hakikat hidup pelbagai perkara bole berlaku.... " failure to manage success" tu sentiasa bermain dalam benak aku nie, harap2 moga aku tidak tergolong dalam org-org yg sedemikian....aminnn.

kekadang aku pun "semaettttt" heheheh perkataan baru aku belajar dari syarina, seorg adik dari singapura....semaet yg maksud blurrr or slow heheheh... byk perkara aku belajar beberapa minggu lepas... selain dari "semaettt" dan " failure to manage success" ialah menginsafi diri sendiri dan mengurus persahabatan yg terjalin...ermmm realtionship pun kena uruskan ehhehe tp itulah realitinya, bagaimana untuk urus... tepuk dada, tanya diri sendiri.

1 comment:

Anonymous said...

Greets to the webmaster of this wonderful site. Keep working. Thank you.
»