Skip to main content

q a i s a r a q i s t i n a ? ? ? ?

ermm... so busy kebelakangan nie, got some biz deal...syukur Alhamdulillah maybe rezeki anak, nama baby pun still diawang-awangan, tak larat nk fikir, biar dululah, bila my wife tanya nk bagi nama apa? i juz say nntilah bila dah ambik borang tu, apa shj yg terlintas aku tulis....hahahaha naya jer kan, buatnyer aku namapk nama nurse yg cun-cun tu nnti aiyakkkKKK, heheheh takler gitu, juz wait n c, tu jer maksudnyer.

20-26 feb ade kursus, terpaksalah tinggalkan org tersyg dirumah yg still tak habis2 decorationnya, nie yg payah kalau dua-dua dlm bidang yg sama, ade jer kreativiti yg bercanggah, tp kebanyakkannya my idea la...jejejejjeje, terpaksa la aku bekerja keras nk settle kan deco rumah tu, dari hanya apartment biasa kepada apartment kesukaan ku [rumahku syurgaku] sbb ibu mertuaku akan tiba pada 19 feb utk teman dan jagakan istri ku sepanjang ketiadaan aku nnti....moga2 tiada apa2 musibah yg berlaku, aminnnn.

opis istri pun dah pindah dari presint 2 ke alamanda, aiyaak sib baik tgh sarat mengandung kalau tak mau hari2 dia shoping... :)

letih and ngantuk, maybe end of this month aku jd pelanggan streamyx....ermmm mudah skit, wat kerja at home... ermmm aku tgh cari pengasuh baby nie....ermmm kat mana ada....tu satu hal lagi tu yg aku kena plan dari awal, aklau tak mau kelam kabut nnti. sesapa tau kasitau la yerk area putrajaya or puchong ker.

adiosssssss

Comments

Anonymous said…
Great site loved it alot, will come back and visit again.
»

Popular posts from this blog

jubin...

salam blogger's... [sambil lap hingus] beberapa hari lalu ade seorg kawan tanya tentang jubin... errr terpinga-pinga aku cuba memahami apa yg dia ingin sampaikan...memacam yg ditanyanya... bila dia kate "aku nk jubin yg besar tp murah kat mana ade jual" aku lagi bertambah keliru, aku yg sedang blurr nie pun tanya, ko nk jubin utk apa? jubin jenis apa ko nak? kawanku jawab dengan selamba "aku nk letak kat 'car porch' alaaa yg kaler merah2 tu cam batu bata tuuu, (sambil memuncungkan mulut), bila aku tanya lagi, yerla tp jenis apa ko nak? member aku pulak yg blurrr... errr jubin ade berapa jenis? aku pun senyum sambil rasa nk grip jer leher dia dibawah ketiak aku yg sentiasa wangi nih heheheh.... jadi tanpa membuang masa aku rasa eloklah aku terangkan sedikit demi sedikit disini utk sama2 kita mengetahui tentang jubin... [panjang citer nih, sila ambil note yer, heheh] jubin atau 'tiles' ade dlm pelbagai rupa dan bentuk... ade segiempat sama, segiempat tepat, bu…

modern primitive

contoh rumah yg menggunakan 'interlocking brick system'...errrr mahu? sila hubungi saya :)





































sesuatu yang menarik saya baca hari ini...'modern primitive' . . .boleh lihat some review dari exhibition disini http://www.pinkmemo.com/newyork/blog/modern-primitives-at-design-miami/
seakan trend diwaktu ini bila kebanyakkan kediaman mewah direka menggunakan 'raw material' dinding tanpa dicat, tanpa diplaster, hingga rekabentuk perabut juga menjadi sangat raw tp masih terdapat sentuhan mewah dan artistik. namun ia masih bergantung kepada kepakaran pereka dan kehendak pelanggan yang mahukan kelainan dan cost effective.
beberapa tahun kebelakangan ini juga di Malaysia penggunaan 'interlocking brick system' menjadi sesuatu yg diminati terutama dirumah-rumah di pantai timur, mungkin kerana mesin mencetak bata tersedut datangnya dari negara jiran, penggunaan yg sgt efisien hingga boleh menjimatkan 15 ke 20% dari kos kebiasaan kerana kurangnya penggunaan acuan konkrit, t…

loghat utara...hehehe

Indahnya bahasa utara - [asyik salam pantai timur jerk :) ]

lama tak dgr bonda cakap utara (penang)... hehehe yerla bonda dh takde dialam ini...
tp cerita dibawah nie ade juga yg ku tak faham hehehe sib baik ade translation :)

[cerita dari utara]...

Pak mat dah cemuih dok meghonot bawah beranda. Malam kemaghin pak mat nampak sekoq budak ghenjong ghagaih pagaq mai dok balaih buah ceghemai pak mat hat maneh melecaih.

“Malam ni mekalu mai aku tengalong. Masuk kot leghoh ni lembeq aku ghimbok” kata pak mat sambey dok gabuih seluaq.
Dok sat pak mat pun nampak kawaq tu meloghoih mai kut bawah pagaq. Pak mat tunggu sat, sambey dok ghunaih ghupin kudhey
Mekala kawaq tu tengah ghalit dok polok mentedaghah buah ceghemai, pak mat peghembang teghebey betoi-betoi kat betih keghin.

Kelepuih, pak mat teghebey.
“senighih pulak! pelaq sungguh” kata pak mat peghongoih.

Kawaq tu teghuih ghodong keluaq. Habih ghabit baju. Dia ghandok ayaq acaq abih belemoih.

Pak mat pedo teghebey betoi kat tengah belakang.

Pelepiap…