Friday, January 28, 2005

Perjalanan . . .

21 januari 2005

perjalanan aku selama 5 hari….ermmm….
klang – taiping – ipoh – changkat jering – ipoh – parit – sitiawan – lumut – parit – ipoh – KL.

selamat hari raya aidil adha…. Ermmm balik klang…. Ptg kul 4 tetiba jer aku pergi taiping hehehe buat surprise kat miss’x’, aku cakap aku pi melaka tetiba dah samapi taiping ahaks.
Syok kat umah dia aku melantak ayam kampong, telur ayam kampong perhhhh sedapnyer
,

22 januari 2005

member dari KL mai ipoh…pastu depa ambik aku kat umah miss x, terus pi ke parit buntar member akad nikah [selamat lagi sorang kawan aku]… lepak lama bdn punya la letih tapi syok punya pasal cool jer.
Balik lepak umah miss x, pekena ayam kg lagi perhhhh freshhh. Malam pi night safari zoo taiping syok gak…tapi tourist guide dia lawak tak bole sebut huruf ‘R’ tu yg buat dia lagi lawak hahaha, sempat tgk hasil kerja seorang kawan kat zoo taiping….ermmm design tensile structure yg best, lepas tu terus balik ke ipoh.

23 januari 2005

pi jaya jusco, ade promotion cerita gangster dgn wan, adik angkat wan berlakon dlm citer gangster tu …rupa2nya junior kami la hehheeh baru aku ingat.
Malam pi changkat jering tgk baju pengantin..Ooops bukan utk aku ok…kawan lain…sesambil tu melawat kawan yg tak berapa sihat [mamat nie ler yg design tensile structure tu ] sedih gak aku tgk dia…takpe pasti ade hikmah tu. Lepas pekena seafood terus balik Ipoh
.

24 januari 2005

subuh2 lagi dah pi ke parit buntar, belaja pi menebas kebun hehehehe biasala aku kan macam rusa masuk kg, tgh ari mkn kat anjung rumah sedara wan…perhhhh syoknya. [walaupun chain-saw buat hal].
Ptg pi sitiawan rumah pak lang [pakcik wan], tido sana makan ikan patin masak tempoyak…walaupun aku tak leh makan tempoyak tapi kerana keinginan tinggi maka ikan patin tu jer la yg aku ngapp perhhhh sedapnyerr.
Malam pi ronda2 tgk jeti lumut [wan design] baru la ade pembaharuan skit lumut nie kalau tak suram jer, pastu gi teluk batik, terus balik umah
.

25 januari 2005

mcm biasa subuh2 dah pi kebun lagi satu, hehehehe lawak pon ade tgk org2 tua naik moto bertiga….ermmm teringat zaman kanak2 hehehe.
Sampai kat kebun tu chain-saw buat hal lagi…apa lagi lepak jer la kerja aku….tgk pemandangan arhhhhh damainyer.

Pak lang sanggup beli kuah kari tu kasi aku mkn hehehe pasai tau aku tak mkn tempoyak ahaks, lepas mkn tghari terus balik ipoh….sempat jumpa adik angkat masha, naik bas 5.30 ptg terus balik KL, walaupon rasa malas nak balik….
Puas walaupun letih.

No comments: