Skip to main content

adek tunang

majlis pertunangan adik with my friend arzoo
7 june 2009 di johor bahru.


hadiah dr kedua belah pihak...











sebahagian dr tradisi kami... suap gula atau manisan kepada bakal mempelai...
(terkejut ke arzoo?)










sebahagian dr ahli keluarga yg bertandang...
makcik, kakak2, anak buah...semua seronok.











nie dia bakal mempelai...
selamat bertunang yer, sila jaga diri bebaik...









macam tak caya lagi nih... camner kwn aku leh jadi bakal adik ipar aku nih...
cantik gak baju belang2 ko dik... mana beli? hauhauhauhaua... dh nak kawin dh adik aku... isk isk iskkk :) rasa cam sama2 masih bermain bolasepak disekolah dulu, tak lama lagi jadi laki org, big responsibility jg anak org tau :)

Comments

abgbest said…
leh wat drama swasta pulak ye..tak pun suruh usup selam wat filem tajuk laman sembilu ke....
enyusnizar said…
erkk doc cam kenai adik ipar tu...... laaaaaa kekekekekke biar betui korang nihhhhhh...

pe2 hal ...congratssss

huhu sedey sedey..sume orang kt dunia ni dh kawin kecuali aku,,,ish ish
haaa...sila dgr wahai arzoo a.k.a adik-ipar-to-be ituhhh...its a big responsibilites to jaga anak orang...tambah2 adik kawan sendiri...hohohoho!pesanan terbalik ini adalah terbaik dari ladang...hahahaha!

**sbnrnye tgh mengantok nih!
jaketbiru said…
tahniah tun dapat adik ipar yang best...
arZOoo said…
ermmmmm...musykil nih...cam ku kenal jek pic tuh...wahahahahahahahaha... ya ya big responsibility nih jadi adik ipar tun, wakakakakakkaka... err err kene kaber santun nih...weeeeeeeeeeeee
abgbest... hehehehe

any.... ur time will come

fealize... yeahhh tq nasihat tu, baca tu arzoo hehehe

jaket... makasih, dh jodoh depa.

arzoo..sila kontrol sopan hehe
rena said…
hmm, adik yang tunang..

abang yang dapat ucapan tahniah..

anyway..

congrats!!
Izariza said…
tahniah untuk semua :)
jaketbiru said…
"""nie dia bakal mempelai...
selamat bertunang yer, sila jaga diri bebaik..."""

p/s repair-repair ler mana yang patut... hehehehehehe
mengkuang said…
wahh,,,slamat dapat adik ipar :D
Mak Su said…
gitu ler jodoh kan... tak disangka-sangka. moga mereka kekal dan berbahagia hingga ke akhir hayat
rena... a`a kan cam abg yg nk kawin hauhaua

izariza...toche2

jaketbiru... repair???

mengkuang... hehreheh my 1st time

mak su... ermmm rupanye org sekeliling...jodoh.

Popular posts from this blog

jubin...

salam blogger's... [sambil lap hingus] beberapa hari lalu ade seorg kawan tanya tentang jubin... errr terpinga-pinga aku cuba memahami apa yg dia ingin sampaikan...memacam yg ditanyanya... bila dia kate "aku nk jubin yg besar tp murah kat mana ade jual" aku lagi bertambah keliru, aku yg sedang blurr nie pun tanya, ko nk jubin utk apa? jubin jenis apa ko nak? kawanku jawab dengan selamba "aku nk letak kat 'car porch' alaaa yg kaler merah2 tu cam batu bata tuuu, (sambil memuncungkan mulut), bila aku tanya lagi, yerla tp jenis apa ko nak? member aku pulak yg blurrr... errr jubin ade berapa jenis? aku pun senyum sambil rasa nk grip jer leher dia dibawah ketiak aku yg sentiasa wangi nih heheheh.... jadi tanpa membuang masa aku rasa eloklah aku terangkan sedikit demi sedikit disini utk sama2 kita mengetahui tentang jubin... [panjang citer nih, sila ambil note yer, heheh] jubin atau 'tiles' ade dlm pelbagai rupa dan bentuk... ade segiempat sama, segiempat tepat, bu…

modern primitive

contoh rumah yg menggunakan 'interlocking brick system'...errrr mahu? sila hubungi saya :)





































sesuatu yang menarik saya baca hari ini...'modern primitive' . . .boleh lihat some review dari exhibition disini http://www.pinkmemo.com/newyork/blog/modern-primitives-at-design-miami/
seakan trend diwaktu ini bila kebanyakkan kediaman mewah direka menggunakan 'raw material' dinding tanpa dicat, tanpa diplaster, hingga rekabentuk perabut juga menjadi sangat raw tp masih terdapat sentuhan mewah dan artistik. namun ia masih bergantung kepada kepakaran pereka dan kehendak pelanggan yang mahukan kelainan dan cost effective.
beberapa tahun kebelakangan ini juga di Malaysia penggunaan 'interlocking brick system' menjadi sesuatu yg diminati terutama dirumah-rumah di pantai timur, mungkin kerana mesin mencetak bata tersedut datangnya dari negara jiran, penggunaan yg sgt efisien hingga boleh menjimatkan 15 ke 20% dari kos kebiasaan kerana kurangnya penggunaan acuan konkrit, t…

loghat utara...hehehe

Indahnya bahasa utara - [asyik salam pantai timur jerk :) ]

lama tak dgr bonda cakap utara (penang)... hehehe yerla bonda dh takde dialam ini...
tp cerita dibawah nie ade juga yg ku tak faham hehehe sib baik ade translation :)

[cerita dari utara]...

Pak mat dah cemuih dok meghonot bawah beranda. Malam kemaghin pak mat nampak sekoq budak ghenjong ghagaih pagaq mai dok balaih buah ceghemai pak mat hat maneh melecaih.

“Malam ni mekalu mai aku tengalong. Masuk kot leghoh ni lembeq aku ghimbok” kata pak mat sambey dok gabuih seluaq.
Dok sat pak mat pun nampak kawaq tu meloghoih mai kut bawah pagaq. Pak mat tunggu sat, sambey dok ghunaih ghupin kudhey
Mekala kawaq tu tengah ghalit dok polok mentedaghah buah ceghemai, pak mat peghembang teghebey betoi-betoi kat betih keghin.

Kelepuih, pak mat teghebey.
“senighih pulak! pelaq sungguh” kata pak mat peghongoih.

Kawaq tu teghuih ghodong keluaq. Habih ghabit baju. Dia ghandok ayaq acaq abih belemoih.

Pak mat pedo teghebey betoi kat tengah belakang.

Pelepiap…