Skip to main content

corat coret















syukur Alhamdulillah sabtu lepas 23 mei 2009, telah selesai satu workshop
3D sketchUp di kolej komuniti teluk intan, insyAllah akan menyusul di johor dan selangor.
mula2 tgk student dan lecturer mcmt blurr... tp bila masuk bab latihan, mereka jadi xcited dan suka, sampai macam tak kasi kami balik hehehe. InsyAllah jika ade jemputan lagi utk workshop tu, akan kami lakukan lagi... utk permulaan kami telah create satu blog khas utk komuniti sketchUp.. http://gengcoonteng.blogspot.com supaya dapat mereka bertukar2 pandangan, blog nie masih baru dan akan dipertingkatkan dari masa ke semasa.


semalam aku gi jusco ioi mall... tiba2 terpandang poster, banner, ceiling cut yg aku dah design, walaupun hasil printing oleh org lain, aku masih tak puas, sbb mutu printing agak tak berapa memuaskan... dan material yg digunakan tak seperti sebut harga yg kami beri, ermm biasalah depa nk cut cost la tu...takpe asalkan design fee aku depa bayar hehehehe... errr sesapa nk tgk silalah ke jaya jusco seluruh malaysia, tgk ceiling cut poster 'happy father's day'...

p/s: selamat hari bapa utk semua bapa didunia ini..

Comments

ko hilang ke mana weh???
SI KIDAL said…
epi father's day tun...
Bunga Rampai said…
Selamat berbengkel seterusnya...
Selamat Hari Bapa ..

Nah, jus kiwi buatan sendiri - ditambah setitik vanilla ... jejejeje :)

Moga sehat sejahtera.
Salam.
sentuhan seni..
ke utara - selatan - timur dan barat jejeejjej

sikidal..
toche toche....bila nk banjer nasi beriyani nih huahauha

bunga rampai...
perhhhh enaknya kiwi jus dan vanilla setitik.... :)

Popular posts from this blog

jubin...

salam blogger's... [sambil lap hingus] beberapa hari lalu ade seorg kawan tanya tentang jubin... errr terpinga-pinga aku cuba memahami apa yg dia ingin sampaikan...memacam yg ditanyanya... bila dia kate "aku nk jubin yg besar tp murah kat mana ade jual" aku lagi bertambah keliru, aku yg sedang blurr nie pun tanya, ko nk jubin utk apa? jubin jenis apa ko nak? kawanku jawab dengan selamba "aku nk letak kat 'car porch' alaaa yg kaler merah2 tu cam batu bata tuuu, (sambil memuncungkan mulut), bila aku tanya lagi, yerla tp jenis apa ko nak? member aku pulak yg blurrr... errr jubin ade berapa jenis? aku pun senyum sambil rasa nk grip jer leher dia dibawah ketiak aku yg sentiasa wangi nih heheheh.... jadi tanpa membuang masa aku rasa eloklah aku terangkan sedikit demi sedikit disini utk sama2 kita mengetahui tentang jubin... [panjang citer nih, sila ambil note yer, heheh] jubin atau 'tiles' ade dlm pelbagai rupa dan bentuk... ade segiempat sama, segiempat tepat, bu…

modern primitive

contoh rumah yg menggunakan 'interlocking brick system'...errrr mahu? sila hubungi saya :)





































sesuatu yang menarik saya baca hari ini...'modern primitive' . . .boleh lihat some review dari exhibition disini http://www.pinkmemo.com/newyork/blog/modern-primitives-at-design-miami/
seakan trend diwaktu ini bila kebanyakkan kediaman mewah direka menggunakan 'raw material' dinding tanpa dicat, tanpa diplaster, hingga rekabentuk perabut juga menjadi sangat raw tp masih terdapat sentuhan mewah dan artistik. namun ia masih bergantung kepada kepakaran pereka dan kehendak pelanggan yang mahukan kelainan dan cost effective.
beberapa tahun kebelakangan ini juga di Malaysia penggunaan 'interlocking brick system' menjadi sesuatu yg diminati terutama dirumah-rumah di pantai timur, mungkin kerana mesin mencetak bata tersedut datangnya dari negara jiran, penggunaan yg sgt efisien hingga boleh menjimatkan 15 ke 20% dari kos kebiasaan kerana kurangnya penggunaan acuan konkrit, t…

loghat utara...hehehe

Indahnya bahasa utara - [asyik salam pantai timur jerk :) ]

lama tak dgr bonda cakap utara (penang)... hehehe yerla bonda dh takde dialam ini...
tp cerita dibawah nie ade juga yg ku tak faham hehehe sib baik ade translation :)

[cerita dari utara]...

Pak mat dah cemuih dok meghonot bawah beranda. Malam kemaghin pak mat nampak sekoq budak ghenjong ghagaih pagaq mai dok balaih buah ceghemai pak mat hat maneh melecaih.

“Malam ni mekalu mai aku tengalong. Masuk kot leghoh ni lembeq aku ghimbok” kata pak mat sambey dok gabuih seluaq.
Dok sat pak mat pun nampak kawaq tu meloghoih mai kut bawah pagaq. Pak mat tunggu sat, sambey dok ghunaih ghupin kudhey
Mekala kawaq tu tengah ghalit dok polok mentedaghah buah ceghemai, pak mat peghembang teghebey betoi-betoi kat betih keghin.

Kelepuih, pak mat teghebey.
“senighih pulak! pelaq sungguh” kata pak mat peghongoih.

Kawaq tu teghuih ghodong keluaq. Habih ghabit baju. Dia ghandok ayaq acaq abih belemoih.

Pak mat pedo teghebey betoi kat tengah belakang.

Pelepiap…