Monday, February 23, 2009

sekali sekala

projek rekabentuk grafik nie masih dlm cadangan, jika tiada aral melintang nnt korang tgk la kat seluruh jaya jusco mesia...utk fathers day june nnt....
model anak dan ayah tu nnti tukar guna muka malaysian... hehehe jgn terkejut jika muka itu anda kenal :) . . .

wa keletihan nie sebenarnya.... otak rasa cam ringan jerk.... rasa cam diawang-awangan heheheh....
oOOoops sebelum wa lupa... kalaulah ada antara kengkawan pakar bahasa... tolong lah betulkan hamba ini, hamba ade kemuskilan....
sejak dua menjak nie ade ejaan 'baharu' sama ada diiklan cetak atau iklan TV... errrr betul ke tak ejaan tu....sebab dari zaman aku sekolah (lepas merdeka) tak pernah aku guna ejaan 'baharu' melainkan 'memperbaharui' ada la kot....
BAHASA JIWA BANGSA :)

kalau korang perasan iklan KFC, DIGI pon ade tulis.... errrr wa konpius jap...

5 comments:

Pegawai Khalwat said...

Wohh... kapal selam dah timbul!

SI KIDAL said...

Mmg sekarang ni byk iklan guna perkataan BAHARU.

Agaknya mmg dh diluluskan oleh DBP kot, kalau tak, takkan depa simply eja camgitu kan kan kan...renung2kan, lalalalaala

Bunga Rampai said...

Salam,

Ejaan tu kena rujuk DBP.

Lamanya awak menyepi hinggakan saya pun dah tak reti buat jus!

Moga ceria selalu :)

Izariza said...

Tun,

Maaf ye .. saya ni tak pandai sangat bahasa penjajah tapi bila tengok kat poster tu .. WHERE THE MEMORIES NEVER ENDING .. macam ada tak kena aaarrr .. perhaps you should write : WHERE THE MEMORIES NEVER END atau It's never ending memmory atau memories never end atau end it with sweet memories, atau .. atau.. (sebelum saya meraban lagi elibh baik chow dulu!! hehe)

:D

m i n e r a l . . . said...

PK..
snorkling nih :)

sikidal...wahhhh miss u bebehhh

bunga rampai...
perah jerk, settle :)

izariza...
jejejej tagline tu tak guna lagi...depa pilih tagline lain...yg tu draft saja :)