Skip to main content

kerja baru.... lagi?

dear blog,

perhhhhhhh lama gak tak update blog nie, maybe dh bersarang disana sini hehehe.
start next week, sy akan bekerja di company baru, hehehe tukar comp lagi? yeahhh tu ler kerja aku beberapa bulan nie, sebenarnya berat hati juga nk tinggalkan comp yg di Ampang tu, tp ermmm apakan daya ada sesetengah perkara dan tawaran yg tidak bisa ditolak. mujur mereka memahami seadanya. at least ada la gak hasil kerja sy akan direalisasikan sewaktu bekerja sebulan diampang, ermm sesapa berkesempatan ke 'the garden lobby hotel' yg sdg d bina di area midvalley tu... pergi la jenjalan bila hotel tu dah siap, ehem... that my idea design for corridor, lift lobby, and guest room facade.

ermm mungkin sy akan bercuti dr memblog dlm beberapa hari... kena setting up something for this new id firm, harap semuanya akan ok.
Ooops sebelum sy lupa, Adam n the gang dari laman asmara chat room akan mengadakan ghatering chatters di melaka, pada 31 ogos 2007, ermm segala maklumat akan sy uploadkan kemudian dlm blog ini atau didalam blog baru, tahun lepas diadakan di cherating, sungguh meriahhh dpt kenal kengkawan baru yg sporting... harap tahun ini dpt sambutan yg baik dr chatters sekalian, sy tlg promo jer nie heheheh.

moga sy akan ada idea best utk menulis lagi.... zasssssss

p/s: seperti biasa, gi kerja tak nmpk matahari, balik kerja matahari pun berlabuhhh...

Comments

Izariza said…
Salam Tun,

Aik .. diam-diam berpindah tempat kerja baru lagi ke?
Jika itu yang terbaik, teruskanlah. Hidup ini tidak boleh selalu di dalam kepompong kan ..

Moga lebih sukses ye.

Eh.. eh abis rambut kita kena sawang hehee

Popular posts from this blog

jubin...

salam blogger's... [sambil lap hingus] beberapa hari lalu ade seorg kawan tanya tentang jubin... errr terpinga-pinga aku cuba memahami apa yg dia ingin sampaikan...memacam yg ditanyanya... bila dia kate "aku nk jubin yg besar tp murah kat mana ade jual" aku lagi bertambah keliru, aku yg sedang blurr nie pun tanya, ko nk jubin utk apa? jubin jenis apa ko nak? kawanku jawab dengan selamba "aku nk letak kat 'car porch' alaaa yg kaler merah2 tu cam batu bata tuuu, (sambil memuncungkan mulut), bila aku tanya lagi, yerla tp jenis apa ko nak? member aku pulak yg blurrr... errr jubin ade berapa jenis? aku pun senyum sambil rasa nk grip jer leher dia dibawah ketiak aku yg sentiasa wangi nih heheheh.... jadi tanpa membuang masa aku rasa eloklah aku terangkan sedikit demi sedikit disini utk sama2 kita mengetahui tentang jubin... [panjang citer nih, sila ambil note yer, heheh] jubin atau 'tiles' ade dlm pelbagai rupa dan bentuk... ade segiempat sama, segiempat tepat, bu…

modern primitive

contoh rumah yg menggunakan 'interlocking brick system'...errrr mahu? sila hubungi saya :)





































sesuatu yang menarik saya baca hari ini...'modern primitive' . . .boleh lihat some review dari exhibition disini http://www.pinkmemo.com/newyork/blog/modern-primitives-at-design-miami/
seakan trend diwaktu ini bila kebanyakkan kediaman mewah direka menggunakan 'raw material' dinding tanpa dicat, tanpa diplaster, hingga rekabentuk perabut juga menjadi sangat raw tp masih terdapat sentuhan mewah dan artistik. namun ia masih bergantung kepada kepakaran pereka dan kehendak pelanggan yang mahukan kelainan dan cost effective.
beberapa tahun kebelakangan ini juga di Malaysia penggunaan 'interlocking brick system' menjadi sesuatu yg diminati terutama dirumah-rumah di pantai timur, mungkin kerana mesin mencetak bata tersedut datangnya dari negara jiran, penggunaan yg sgt efisien hingga boleh menjimatkan 15 ke 20% dari kos kebiasaan kerana kurangnya penggunaan acuan konkrit, t…

loghat utara...hehehe

Indahnya bahasa utara - [asyik salam pantai timur jerk :) ]

lama tak dgr bonda cakap utara (penang)... hehehe yerla bonda dh takde dialam ini...
tp cerita dibawah nie ade juga yg ku tak faham hehehe sib baik ade translation :)

[cerita dari utara]...

Pak mat dah cemuih dok meghonot bawah beranda. Malam kemaghin pak mat nampak sekoq budak ghenjong ghagaih pagaq mai dok balaih buah ceghemai pak mat hat maneh melecaih.

“Malam ni mekalu mai aku tengalong. Masuk kot leghoh ni lembeq aku ghimbok” kata pak mat sambey dok gabuih seluaq.
Dok sat pak mat pun nampak kawaq tu meloghoih mai kut bawah pagaq. Pak mat tunggu sat, sambey dok ghunaih ghupin kudhey
Mekala kawaq tu tengah ghalit dok polok mentedaghah buah ceghemai, pak mat peghembang teghebey betoi-betoi kat betih keghin.

Kelepuih, pak mat teghebey.
“senighih pulak! pelaq sungguh” kata pak mat peghongoih.

Kawaq tu teghuih ghodong keluaq. Habih ghabit baju. Dia ghandok ayaq acaq abih belemoih.

Pak mat pedo teghebey betoi kat tengah belakang.

Pelepiap…