Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2006

Halal ! ! ! !

hari nie agak sibuk dgn beberapa urusan rasami dan tidak rasmi, serta urusan-urusan yg diluar jangkaan menerjah kebenak minda aku satu persatu.
Antara beberapa perkara yg bermain diminda mengenai makanan halal.
beberapa hari yang lalu aku menikmati PAU Ahmad dari P.A Food industries...ermm mmg sedap tidak seperti pau-pau lain yg pernah aku makan, walaupun kecil tp rasanyer berbaloi. seorg kawan pun menegur aku dgn memberitahu pau ahmad tu syarikat cina yg punya dan macam-macam lagi nasihat dan teguran yg diberi antaranyer, 1. org kafir (org cina malaysia) dah pandai menggunakan nama islam untuk melariskan produk mereka...2. belum tentu bersih dan halal... 3.berhati-hati memilih makanan (tq my prenzz) . . .

ermmm... ade beberapa yg aku terfikirkan...
1. ade logo halal kat pelapik pau tu, sah dari JAKIM lagi.
2. bagus org cina nie buat bisnes...mempelbagaikan jenama dan tahu market mereka dimana.
3. mmg kena berhati2...tp kalau ade logo yg disahkan sendiri oleh jakim takkan nk was-was lagi ka…

- jiwa -

lama sungguh rasanyer tak update blog nie...
anyway...im here again...dgn selesema...hehe antibodi lemah tul...

apa nk cerita yerk...arghhh no idea la...projek utk interior JPA putrajaya pun buntu lagi nie...binjai residency pun kejap tu kejap nie...buat aku fenin jer...macam2 dlm kepala otak aku nie...isk

nampaknya jiwa dah mula nk memberontak kembali...something will happen soon....apa dia??? tungguuuuuuuuuuu . . . mungkin masuk newspaper one day hahahahahha agaknyer la. apa-apa pun sebenarnya aku dah muak kerja sini...makin lama makin mual...buat perut aku makin boroi jer huahauhauhau...

isk transformasi lom abis lagi rupanyer...
oklahhh nnti free ku updatekan cerita sensasi lagi.....zassssssss

idea

q a i s a r a q i s t i n a

ahad 5 march 2006, 8.00 pagi.

tiba-tiba aku dikejutkan oleh istri ku dengan nada cemas, aku bingkas bangun dan tanya kenapa? apa yg berlaku? istri ku menunjukkan air yg bercampur sedikit darah keluar melalui celah kakinya, dgn keadaan kelam kabut aku terus bersiap dan menyiapkan istri ku untuk dihantar ke hospital serdang. dalam perjalanan isteri ku sempat menelefon maknya supaya datang. tiba di hospital istri ku ditahan diwad bersalin sementara menunggu rahimnya terbuka, aku jangkakan mungkin malam nnti baby akan lahir...tp meleset sama sekali, istri ku masih terasa sakit...namum syik senyum jer tu yg buat aku bertambah risau. isk isk iskkkk

isnin 6 march, 12.30 tghari.

aku dengan mak mertua tiba dihospital waktu melawat sbb tidak dibenarkan menemani istriku, nurse kata nnti nak bersalin mereka akan call, sekali lagi aku risau...istri aku tak bersalin lagi, sdgkan dia asyik sakit dan tersenyum2 jer...isk isk iskkk

selasa 7 march, 8.00 pagi.

aku terima sms dari istriku..." syg kena ma…