Tuesday, February 28, 2006

aiyaaakK ade gak ku jadi mangsa pinat nie...anyway thanks , dah sampai middle east nnti tlg usha peluang bisnes yerk...mana tau ko leh jadi agen aku kat sana nnti...hahahah aku cari brg kat mesia eksport gi sana....jejejejej . . .

Four Jobs I Had In My life . . .
1. penjaga tiket parking (waktu PMR before sistem parking kat PJ tuakr ke eletronik)
2. puchasing & inventory executive (best workers jejejejej)
3. Appreantice draughtman at jurutera perunding daya ( sebelum further study)
4. executive designer (mcm2 company dari akitek firm sampai ke trading company...dari org perseorgan sampai ke kementerian pertahanan)

Four Movies I Could Watch Over and Over. . .
1. Harry potter
2. LOTR
3. Gladiator
4. Ali Setan

Four TV shows i love to watch. . .
1. all my life
2. the apprentice
3. 3rd watch
4. mistress hermanas [hahahhaah]

Four Places I've Lived
1. petaling jaya
2. tasik biru kg melayu sri kundang
3. ipoh
4. puchong (sebenarnya byk lagi hehehe)

Four Places I'd Rather Be In. . .
1. taj mahal ( teringin nk tgk architecture detailnya)
2. tembok besar china
3. pyramid egypt
4. ka`abah, mekah.

Four places I`ve been on vacation to. . .
1. Bali, indonesia
2. GUnung Irau, berinchang, sempadan pahang & perak
3.Gunung TEbu, terengganu
4. Gunung Dato, n.sembilan.

Four of My Favorite Foods. . .
1. laksa penang
2. steamboat
3. nasi kandar
4. rojak

Four Websites I Visit . . .
1. newspaper website (semua surat khabar kecuali nyanyang siang pau, sin chew jit poh & tamil nadu jejejejej)
2. blogspot
3. entrepreneur.com
4. usahawan muslim

Four Victims To Do this Tag. . .
1. aiya
2. syarina
3. mayangsutera
4. gab

Monday, February 27, 2006

PUNB

20-26 feb 2006, group ke-6 kursus asa keusahawanan telah berlalu, syukur kerisauan menanti 1st baby tak berlaku sepanjang kursus, so sekarang nie tgh tunggu my baby ermmm bole la bg sepenuh perhatian pada wife.
byk ilmu dipelajari terutama yg melibatkan kesilapan2 kecil yg pernah aku lakukan, moga perkara tersebut tak berlaku lagi.
kepada peserta kursus syabassss u all mmg best, bukan semua org bole buat mcm tu dan bukan semua ade inisiatif like u all. bravooooooooo. [[ dah kaya jgn lupa kengkawan. :) ]]
walaupun jadual agak padat, cam orientasi kat asrama dulu, tp enjoy tetap enjoy. . .
to all the tutor, u all have done a great job.
pagi nie ade 4 kerja dah menanti, ermmm kalau projek sendiri kan siokkkk hehehe sdg peningkan kepala dgn mydin hypermarket kat subang nie....the biggest branch mydin will open, so if nk tgk hasil kerja aku, ade la skit2 design dlm nie aku buat walaupun byk melibatkan finishing and space planning, heheheh fenin oooOOOoo.
oklah akan ku membizikan diri beberapa hari nie...so take take guys....
'wish good luck to group-6, punb entrepreneurship course' . . . . in 5 years from now hope everybody mampu pakai at least BMW 3 series E90....hehehehhe "2011" wait n ccccc"
yihaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa . . . . adios

Saturday, February 11, 2006

q a i s a r a q i s t i n a ? ? ? ?

ermm... so busy kebelakangan nie, got some biz deal...syukur Alhamdulillah maybe rezeki anak, nama baby pun still diawang-awangan, tak larat nk fikir, biar dululah, bila my wife tanya nk bagi nama apa? i juz say nntilah bila dah ambik borang tu, apa shj yg terlintas aku tulis....hahahaha naya jer kan, buatnyer aku namapk nama nurse yg cun-cun tu nnti aiyakkkKKK, heheheh takler gitu, juz wait n c, tu jer maksudnyer.

20-26 feb ade kursus, terpaksalah tinggalkan org tersyg dirumah yg still tak habis2 decorationnya, nie yg payah kalau dua-dua dlm bidang yg sama, ade jer kreativiti yg bercanggah, tp kebanyakkannya my idea la...jejejejjeje, terpaksa la aku bekerja keras nk settle kan deco rumah tu, dari hanya apartment biasa kepada apartment kesukaan ku [rumahku syurgaku] sbb ibu mertuaku akan tiba pada 19 feb utk teman dan jagakan istri ku sepanjang ketiadaan aku nnti....moga2 tiada apa2 musibah yg berlaku, aminnnn.

opis istri pun dah pindah dari presint 2 ke alamanda, aiyaak sib baik tgh sarat mengandung kalau tak mau hari2 dia shoping... :)

letih and ngantuk, maybe end of this month aku jd pelanggan streamyx....ermmm mudah skit, wat kerja at home... ermmm aku tgh cari pengasuh baby nie....ermmm kat mana ada....tu satu hal lagi tu yg aku kena plan dari awal, aklau tak mau kelam kabut nnti. sesapa tau kasitau la yerk area putrajaya or puchong ker.

adiosssssss