Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2011

hari ini hari rabu . . .

dear bloggers...

yeah hari ini hari rabu....esok khamis... eh silap... dah pukul 2.16am... dah hari khamis... :)
selasai menonton perlawanan bolasepak malaysia vs taiwan...1st round, alhamdulillah menang 2-1... ermm dalam hati tadi... kalaulah malaysia layak ke piala dunia 2014 (brazil)... sure aku gi brazil biarkan ia akan menjadi pasukan belasahan... layak ke world cup sangat besar ertinya dalam sejarah bolasepak negara...

dan hari ini juga my client akan balik dari UK... sangat berharap dapat good news dlm beberapa hari lagi... dan beberapa hari ini juga dah cam psikik...asyik guna pendekatan "Law of Attraction" hahahaha rasa lucu utk diri sendri pon ada...
new setting up business kat Ipoh pon sedang berlaku... harap segalanyer berjalan lancar...beberapa jenis plotter telah disenarai pendek...

adakah aku busy lately nie... rasanyer tak... tp ikut schedule cam padat... bak kate arwah bonda "kita buat dia, bukan dia buat kita" yess yesss... follow my time pulak lahhhh …

ADUAN RAKYAT WA AMBIL BERAT :)

dear bloggers...

hari nie wa jatuh...camno jatuh jgn tanya...sakit jugak la, now rasa cam nk demam plaakkkkk...

eh bukan nk citer pasal tu, nk citer pasal berita kat tv3 hari nie, slot Aduan Rakyat, rasa terkesima dan sungguh hampas bila aku dgr statement dari wartawan tu pasal kejadian tanah runtuh di satu kawasan perumahn di lembah klang...
katanya, "bila dirujuk kepada (dgn gaya seorg wartawan) jabatan pengairan dan saliran (JPS), mereka mengatakan bahawa mereka tiada sebarang kepakaran dalam memantau dan menyelenggara cerun bukit".... waktu nie aku rasa cam nk lempang JPS... lps tu... wartawan tu sambung, bila dirujuk kpd majlis tempatan jawapn yg diterima ialah "sepatutnya pemaju membaiki cerun kerana property milik mereka, nanti jangan disalahkan majlis pula" waktu ini aku rasa org yg bercakap tu rupa dia ada ala-ala cam babi berjanggut siap berkopiah...isk tinggi tul imaginasi org demam nie.......

betul ke JPS takde kepakaran memantau cerun? nampaknya kerja de…