Thursday, June 30, 2011

hari ini hari rabu . . .


dear bloggers...

yeah hari ini hari rabu....esok khamis... eh silap... dah pukul 2.16am... dah hari khamis... :)
selasai menonton perlawanan bolasepak malaysia vs taiwan...1st round, alhamdulillah menang 2-1... ermm dalam hati tadi... kalaulah malaysia layak ke piala dunia 2014 (brazil)... sure aku gi brazil biarkan ia akan menjadi pasukan belasahan... layak ke world cup sangat besar ertinya dalam sejarah bolasepak negara...

dan hari ini juga my client akan balik dari UK... sangat berharap dapat good news dlm beberapa hari lagi... dan beberapa hari ini juga dah cam psikik...asyik guna pendekatan "Law of Attraction" hahahaha rasa lucu utk diri sendri pon ada...
new setting up business kat Ipoh pon sedang berlaku... harap segalanyer berjalan lancar...beberapa jenis plotter telah disenarai pendek...

adakah aku busy lately nie... rasanyer tak... tp ikut schedule cam padat... bak kate arwah bonda "kita buat dia, bukan dia buat kita" yess yesss... follow my time pulak lahhhh hehehehhe.

Wednesday, June 29, 2011

Kuala Lumpur Skyline Slideshow

Kuala Lumpur Skyline Slideshow: "TripAdvisor™ TripWow ★ Kuala Lumpur Skyline Slideshow ★ to Kuala Lumpur. Stunning free travel slideshows on TripAdvisor"

Monday, June 27, 2011

Air Terjun sg. Chiling Slideshow

Air Terjun sg. Chiling Slideshow: "TripAdvisor™ TripWow ★ Air Terjun sg. Chiling Slideshow ★ to Kuala Kubu Baharu (near Bukit Fraser). Stunning free travel slideshows on TripAdvisor"

Monday, June 13, 2011

ADUAN RAKYAT WA AMBIL BERAT :)

dear bloggers...

hari nie wa jatuh...camno jatuh jgn tanya...sakit jugak la, now rasa cam nk demam plaakkkkk...

eh bukan nk citer pasal tu, nk citer pasal berita kat tv3 hari nie, slot Aduan Rakyat, rasa terkesima dan sungguh hampas bila aku dgr statement dari wartawan tu pasal kejadian tanah runtuh di satu kawasan perumahn di lembah klang...
katanya, "bila dirujuk kepada (dgn gaya seorg wartawan) jabatan pengairan dan saliran (JPS), mereka mengatakan bahawa mereka tiada sebarang kepakaran dalam memantau dan menyelenggara cerun bukit".... waktu nie aku rasa cam nk lempang JPS... lps tu... wartawan tu sambung, bila dirujuk kpd majlis tempatan jawapn yg diterima ialah "sepatutnya pemaju membaiki cerun kerana property milik mereka, nanti jangan disalahkan majlis pula" waktu ini aku rasa org yg bercakap tu rupa dia ada ala-ala cam babi berjanggut siap berkopiah...isk tinggi tul imaginasi org demam nie.......

betul ke JPS takde kepakaran memantau cerun? nampaknya kerja depa memantau sistem saliran bendang jer kot... air bukit tu semua turun melalui perpaipan semulajadi kot, takyah pantau erk... atau org JPS nie takde engineer or diorg hanya ade tukang karut jerk..adoiii apa nk jadi nie, nnt sure hangpa libatkan JKR pulak lepas nie... dah mcm BANGAU OH BANGAU...

yang org majlis tu pulak... dah berpuluh tahun negara merdeka... nk menuju negara maju dah tp kerja cam lembu apa bikin??? sapa yg kasi lulus itu projek? dah banyak nyawa melayang, dah byk kejadian tanah runtuh berlaku, masih takde 'GUIDELINE' lagi ke?... setahu beta... dari zaman tok kadok dah ada guideline kawasan cerun nie...perancang apa bikin? dok rancang keluarga ka? takkan majlis reti kutip CUKAI jer... mangkok hayun tul...

nie bikin wa emosi lebih nie... karang rumah sapa plak nk kena timbus lepas nie??? pastu muka-muka JPS, PBT,JKR dan YB buat muka sedihhhhhh, patut kena tumbuk dulu muka hangpa nie...pastu kecoh cam dolo2.. buat siasatan la, tubuhkan organisasi memantau cerun la, libatkan Jabatan alam sekitar la... pigidahhhhhhhhhhhhhhhh WAYANG lebih, pastu plg mudah salahkan consultant swasta yang membuat kerja.... dey tambi.... yg kasi kelulusan tu sapa? consultant ka? kalau consultant terjun lombong hangpa pon ikut ka...dey dey tambi...
lu kat majlis ade skit punya ramai engineer,akitek, siap ade staff berbelas org dlm satu unit, apa bikin...???? deyyyy porahhhhhhhhhhhhh.

ok wa kena coollll sbb wa demam....huahauhauahu

p/s: kpd kengkawan akitek, enginerr, pemaju, dan sesiapa jua...ingatlah dunia ni dah makin kurang kasih sayang.... marilah kita sayangkan dunia kita :)