Wednesday, March 18, 2009

aCeR. . .

tarikh : beberapa hari lepas
tempat : didalam sebuah bilik pejabat bewarna biru
masa : petang yg hujan
senario : 3 org jejaka sedang berborak :), oops dua jer real jejaka sorg lagi half jejejeje

bro K : sekali 3 org open laptop kalau link bole main game nih.
mineral : cantik gak tu leh layan counter strike
half jejaka : laptop i slow la, jom mineral teman aku gi low yat upgrade.
mineral : kan laptop baru tu?
half jejaka : memang la, aku beli dah macam2 ada.
mineral : ic... ko guna processor apa, intel ke amd ?
half jejaka : ACER (dgn nada bangga)

mineral dan bro K... saling berpandangan... (ptt la ajak wa beria-ia tadi) jejejejeje

Thursday, March 12, 2009

lion king


dah seminggu aku beli buku tu, eh silap tarikh beli 19 february, baru hari nie dpt baca dgn tenang di tmn metropolitan, sambil menunggu shooting time.....
buku karangan muhammad zakaria, bertajuk 'keluarkan singa daripada diri anda'....
menyentak-nyentak jiwa aku sekejap....
terasa meluap2 dgn tiba2 jika dihayati dgn betul....
arghhhh terasa kerdilnya aku didunia ini....
terasa byknya masa aku sia-siakan....
insyAllah segalanya blum terlambat....
setiap kejadian ade hikmahnya...

bangunlah wahai singa yg terpendam... bangunlah dgn ngauman yg menggegarkan... keluar dr gua yg kegelapan... JIHAD diri.....


p/s: membaca itu bagus

Tuesday, March 10, 2009

gema dan rasa


last week gi dewan philharmonic... tonton gema dan rasa...
gabungan tarian dan lagu traditional dari pelbagai kaum, dicampur aduk, di beri nafas baru dgn koreografi baru, menarik dan adakalanya agak membosankan....

yg buat mata aku lagi terbeliak bila lihat video klip pasal gaza, byk gambar2 yg tak pernah aku lihat dipaparkan... manala depa dpt gamba camtu.. terkedu tgk... terkesima dan macam2 perasaan ade.... lahanat punya manusia. moga Allah beri petunjuk kepada yg zalim.... amin.
terima kasih kak nazura n abg kamal couple yg bersama2 joint tgk show gema dan rasa tu.... nk curi2 ambil gmbar, awek yg jaga tu perasan plak kalau tak sure ade pic wa live dlm philharmonic KLCC.

p/s: seni utk semua beb . . .

Monday, March 02, 2009

slumdog....


cerita yg lain dari kebiasaan ....
takde tukar2 baju, lari2 anak...
takde cerita org kaya jerkkkk....
takde menari2 sana sini.....
errr ade skit last scene hehehe.... [trademark filem hindi]
takde watak hero macho.....
tapi aku suka tgk heroin...natural beb....
tp yg aku plg suka dan skit terkejut... bagaimana keadaan disana... mentallity....dan sebagainya...aiyarkkkkkkkkkk ptt la kebanyakkan kengkawan yg pernah berziarah ke tempat org...akan cakap.... "syukur tinggal di Malaysia"....
insaf jap aku...syukurrrrrrrrr

p/s: gi la tgk beb baru faham apa wa tulis heehheheh