Thursday, April 28, 2011

budak baik ! ! !

kekekek tajuk diatas sebenarnya agak lucu bagi aku...
sebenarnya tak lah ambik port sgt...selalunya aku biarkan saje apa org nk kate keatas aku asalkan ia tak menyentuk adik beradik aku...

tp bila ade 'mangkok' cakap aku jahat... agak kelakar jugak... sbb aku mmg JAHAT okehhh
sangat jahat, so takyah la ko menghasut org lain supaya jgn kawan dgn aku YG JAHAT sbb aku rasa mereka pon tahu aku JAHAT...cuma bab menghasut itu (bukan menasihat) agak keterlaluan, sbb 'mangkok' hayun yg menhasut itu RAHSIA dia pon dalam poket seluar aku jerkkk dan siap 'mangkok' itu boleh declare dia BAIK....

wakakkaka itu yg aku rasa sangat lucu....sbb 'mangkok' itu kate dia BAIK.... wakkakakakka guling2 aku dengar cerita . . .
err.r..rr. utk pengetahuan simangkok...aku mmg tak nafikan bahaya aku mmg JAHATTT okehhh sangat JAHAT.... tp ko kate ko baikkk...kekekeke itu lucu mangkok...sangat lucu...

buat pengetahuan 'mangkok' aku tak pernah memburukkan ko, sbb aku sgt percaya 'Law of Attraction' errr sila pi cari buku tersebut dan baca...ditulis oleh penulis barat ade dua versi, tp elok la baca dari versi penulis indonesia nama penulis kalau tak silap raul... title "Quranic Law Of Attraction"...
jadi statement 'mangkok' agak lucu cuma tak baik tau menghasut orang lain... siapakah kita untuk mengadili seseorg yg kita tak berapa kenal, hanya jumpa 2 kali...tak pernah pon kita bekerjasama atau berfoya-foya bersama2 dan saya diadili sedemikian rupa...adakah sbb saya terlebih 'gentleman' wakkakakaka....
ada jugak terfikir nak tanya terus kepada simangkok kenapa keluarkan hasutan sedemikian...tapi nanti jadi panjang pulak ceritanya....

bak kate Tok Wan aku "biarkan...biarkan si Luncai terjun bersama labu-labunya" . . . :)

p/s: aku semakin tak faham..apakah salah aku??? adakah sbb aku telah reveal 'mental' girl yg menjadi sahabat karibnya...???? kalau ade kemuskilan tanya la kat wa beb....wa boleh explain...bak kate sesetengah kawan, tak rugi kalau takde kawan camtu pon... tp wa rasa rugi sbb wa sgt menghargai persahabatn...tp kalau takmo kawan... wa apa ade hal MUAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHA.

-mode kerja... adusssss busy lately nie, byk design nk kena settle...yihaaaaaaaaaaaa-

Tuesday, April 19, 2011

modern primitive



contoh rumah yg menggunakan 'interlocking brick system'...errrr mahu? sila hubungi saya :)






































sesuatu yang menarik saya baca hari ini...'modern primitive' . . .

seakan trend diwaktu ini bila kebanyakkan kediaman mewah direka menggunakan 'raw material' dinding tanpa dicat, tanpa diplaster, hingga rekabentuk perabut juga menjadi sangat raw tp masih terdapat sentuhan mewah dan artistik. namun ia masih bergantung kepada kepakaran pereka dan kehendak pelanggan yang mahukan kelainan dan cost effective.

beberapa tahun kebelakangan ini juga di Malaysia penggunaan 'interlocking brick system' menjadi sesuatu yg diminati terutama dirumah-rumah di pantai timur, mungkin kerana mesin mencetak bata tersedut datangnya dari negara jiran, penggunaan yg sgt efisien hingga boleh menjimatkan 15 ke 20% dari kos kebiasaan kerana kurangnya penggunaan acuan konkrit, tetulang besi dan pekerja. namun kekurangannya strukturnya tidak boleh dibina lebih dari 2 atau 2.5 tingkat (mengikut ketinggian rumah kediaman)

mungkin pada masa akan datang penggunaan dan rekabentuk bahan binaan alternative yg lebih mesra alam dan menjimatkan dapat direka, dengan kadar pertumbuhan hartanah yg sangat tinggi buat masa ini, mungkin ia dpt membantu dari segi kos.

p/s: saya masih minat dan kagum dgn kreativiti rumah 'jaket biru' dimana dinding rumahnya dari bata biasa disyelek hingga ia menjadi sgt 'tropika' dekorasi langsir yg hanya menggunakan buluh sebagai railing, langsirnya dari batik lepas, beserta hiasan lain yg sungguh mempersonakan.. kos rendah tapi gaya hebat...syabas :)


Thursday, April 07, 2011

corat coret . . .

dear bloggers...

semalam pelbagai perasaan dan gambarn mula menerjah kedalam benak fikiranku, mungkin aku pendengar yg baik, namun kadang2 terasa berat bila mendengar masalah kawan-kawan yg macam hilang arah tuju, bila emosi mereka mengatasi akal fikiran pelbagai andaian mudah dibuat, lebih mudah salahkan orang lain dari diri sendiri, mungkin itu lumrah.

bak seperti dialog dalam filem ...dalam botol "jangan tuhan kau salahkan"

terasa seperti petang ini hendak mendaki bukit broga...(sebenarnya training utk ke korbu setelah gagal bulan lepas) gagal sekali tak bererti gagal untuk selamanya kan... yesss kuatkan semangat yihaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

Tuesday, April 05, 2011

selamat kembali

dear bloggers....

yeahhhhhhhhhhh akhirnya ade sedikit waktu untuk mengupdate blog...
walaupun telah bersepah disana sini....
kini tiba masa utk mengemas kini hehehehe

ooops nnt kita update ler apa yg patut k, yihaaaaaaaaaaaaaaa zassssssssssssssssssssss.