Wednesday, January 30, 2008

iklan...

dear, bloggers...


perhhh pack skit masa beberapa hari nie, tp sempat gak tgk rambo4 dan cuci, heheheh...impiannnnnnnnn.


korang biasa tak tgk iklan kt tv, or iklan2 di surat kabar, atau medium pengiklanan dimerata2 tempat... hari nie aku ternampak banting yg biasa digantung ditiang lampu tertulis "caya pak lah" tentang apa tak pasti, yg pasti diprint oleh kementerian belia dan sukan... terdapat disekitar bukit jalil, yg menarik perhatian aku, ayat tu 'caya pak lah' isk kata nk memartabatkan bahasa melayu....aku rasa dh takde identiti dah... isk korang pikir sendri la yerk...


dan sejak beberapa bulan yg lalu aku perasan iklan dlm tv, membuat promo baru dgn tulisa 'baharu' errr aku rasa cam ejaan tulisan bapak aku jer, ejaan lama dlm tahun 60an...

pastu adik aku tanya, bang tu ejaan baru utk 'baharu' ker? kenalah pulak aku xplain setahu yg mungkin, sbb dr zaman aku sekolah rendah dah tkde tulisan baharu, yg ade baru...

apa diorg tak edit ker, takde ker org dlm DBP nampak apa yg terjadi, atau benda itu betul, ntah aku pon jadi keliru dan tak pasti, sekali lg aku rasa identiti boleh diperlekehkan...errr korang tolong fikir sama boleh? heheheh

errr jgn samakan tulisan dlm blog ku yerk, jejejeje


isnin lps [28 januari]

persembahan rekabentuk utk akedemi sains malaysia, sebelah dgn ASK, syukur alhamdulillah semua berjalan lancar dan hari ini dpt berita, dr 5 comp yg present, kami antara 3 yg dpt shortlisted, nnti ade lagi proses kena lalui br tau dpt ker tak projek tu, doakan moga kami berjaya, dgn koncep 'sense+futuristik' tu... aminnnn

ptg tu sempat tgk rambo 4, perhhh ganas giler, rasa cam tgk vcd citer 'faces of death'


selasa [29 januari]

menghadiri pelancaran color baru utk tahun 2008-2009 dr nippon paint beserta seminar dn bengkel warna. macam2 benda baru aku pelajari dr patricia [speaker color marketing dr USA]

geng2 casa impian pon ade...beberapa big comp dlm bidang rekabentuk juga ade, dan syukur aku jumpa dgn junior aku waktu study dulu... bertukar bisnes kad, wahhh dh jadi akitek ko yerk, bila nk belanja aku mkn, aku tegur dia, dia malu2 kucing heheheh... kecil jer bidang nie, pi mai pi mai jumpa gak... aku dan nasrul rancak berbual, maklum lama tak jumpa, dan ayat plg best aku dgr "inilah bagusnya kenal dgn senior cam ko, kalau org lain sure bt tak tahu" er.r.r.r aku terdiam dan dlm hati, syukur juga ramai junior cam ko, ringan mulut sapa senior2 yg sebenarnya malu2 hehehehe.
nnti wa free wa citer pasal color inspritation utk 2008/2009 yerk :)

rabu... hari inie... pepagi lagi aku kena submit dwg... tak sempat breakfast, natijahnya aku mkn byk waktu lunch bersama seorg kawan yg cute jejejejej.
rasa mcm nk tgk wayang lg... tp gaji lom masuk aiyakkkkk...

lupakan aje,, wa nk gi usha kedai hp ptg karang, nk beli hp utk 'yobo' jeejejejej.

Friday, January 18, 2008

tanggungjawab sosial......jom

apa kata setiap blogger post or iklankan gambar sharlinie nie dlm blog masing-masing,
supaya kita mudah igt muka adik nie,
mana tau kot2 terserempak,
bole call pihak berkuasa,
mari kita sama-sama jalankan tanggungjwab sosial kita.
jom

proposal...

video

salam bloggers...

thanks fealize elanor tlg kejutkan, hheheh kebizian skit, dgn proposal diatas tu...

utk client di sierramas...errr tu baru luar belum bahagian dalam, aiyakkkk...

[iklan citer lawak skit, lepas tension perah otak]

KES TAK BERTEGUR SAPA.

Terjadi satu hari sepasang suami isteri ni berselisih faham... dan takbertegur sapa.. Si suami ni nak bangun pagi pada esoknya.. tak tau macammana nak bagitau isteri supaya kejutkan dia pagi esoknya..Si suami ni dapatidea..lalu dia tulis satu nota

"KEJUTKAN ABANG!! PUKUL 6.30 PAGI ESOK

"Esoknya si suami ni terlewat bangun... dia nak marah pun ada ... nak ketawapun ada kat isterinya. Nak tahu kenapa?... si suami ni terjumpala nota

"BANG!! BANG!! BANGUN BANG! DAH PUKUL 6.30 PAGI"

KES NAK PINJAM DUIT.

kawan A, nk pinjam duit, terdesak, tp malu nk beritahu kawannya, jadi dia pun sms lah kawannya tu...

kawan A sms : "bro pinjam rm300, emergency nie, lepas 3 hari aku bayar balik, boleh?

kawan B sms : "bila nak?"

kawan A sms : "secepat mungkin, hari nie kalau boleh"

kawan B sms : " nah RM300"

kawan A terpinga-pinga.....

Tuesday, January 08, 2008

ghatering famili 'tok mami'


hari raya aidiladha yg lalu, famili sebelah 'yobo' buat reunion...errr cerita pasal reunion tu baca sndri la yerk kat gmbar dlm NSTP 7 januari 2008
tu yerk, klik kasi besar jejejeje,

jeles gak ku nie, kalau famili ku sndri buat kan best... takde la cam skrg nie rasa cam jauh jerkkkk, tp jenuh gak nk cari salasilah tu, mau sampai ke bugis, acheh, pakistan, aiyakkk... janji wa anak malaysia.






















lebih kurang 300 org hadir, tu pon satu famili yg terdiri dr 11 adik beradik yg dh bercucu cicit tak dpt hadir.














gotong royong, sioknyerr kampung...














3 kepala lembu.... ade sesapa mkn otak lembu?.... eeeeeee














wa dh penat melapah seekor lembu, so lembu ketiga nie kasi chance remaja2 belajar melapah, hheheheh sebenarnya wa pon 1st time melapah jejejejejej...














boria ka? jejeje ade famili2 yg siap buat uniform, jeles lagik nie, heheheh ade siap tempah tshirt sama kaler :)...















nielah hj mia bibi, dia dgn adik bongsu jer yg ade, adik beradik lain dh meninggal
nie kira 'dada' yobo wa la nie, sebelah tu 'baba' wa... very the sporting mann... [hududdd]














aktiviti akhir pada esoknya, futsalll yeahhh famili wa dpt no 2, ehem ehem tgk la player dia jejejejejejej....walaupn pancit sepanjang masa, skill wakili mssm dulu tetap ade kekekeke















cantik tak pose nie, jejejej,









Thursday, January 03, 2008

wallpaper...


ermm 3 minggu dh tak hisap rokok...
byk betul dugaan nk berhenti nie, tp kutabahkan jua hehhehe...
semua gara2 kesihatan yg tak bagus, tp penuh hikmahkan...
[ dlm kepala otak ade juga niat nk hisap, blum terjadi jer]

dpt call dr cimb wealth advisor, exam on 6th march, yihaaaa dpt cpt skit dr april... ok la for 2008 kickstart :)

beberapa project settle awal, tinggal office SG group jer kena settle before 12 january.. so far semua on schedule...
terima kasih tak terhingga buat kengkawan yg hantar sms wish selamat tahun baru dan lelain :)

oops seblm terlupa, pagi tadi kakak ku call, bgtau umah dia nk jual...ade sesapa berminat nk beli rumah teres dua tingkat 4 room, 3 bath, di taman mawar, cheras (RM275k).. pls contack me, TQ.. {iklan jap}...

ermm teringat kisah sy membeli wallpaper bulan lepas, so arinie nk citer pasal wallpaper...
errr wallpaper ade beberapa size [sila rujuk pembekal], wallpaper boleh mmbuatkan ruang kelihatan lbh bergaya dan nampak mewah.
sebelum anda menampal kertas dinding pastikan dinding bersih dan rata dr segala bentuk kekotoran seperti habuk dan lelain...
wallpaper yg mempunyai permukaan vinil lebih mudah dibersihkan dan wallpaper bertekstur fabric tahan lebih lama.

ermm jika anda nk tahu..
1. wallpaper than lebih lama, dan bole menutupi segala kekurangan yg terdapat pada dinding, seperti retak, bonjolan, warna huduh, dan lelain..

2. wallpaper mampu mmberi perubahan pada ruang, corak yg besar dan penuh akan mmbuatkan ruang kelihatan lbh kecil, corak yg kecil pula dan berjarak akan menampakkan ruang lbh luas, jika corak melintang ruang akan kelihatan lbh lebar, jika menegak, ruang akan kelihatan lebih tinggi...

3. kesan cap jari pada wallpaper bole ditanggalkan menggunakan sekeping roti putih dengan cara menekan dan tarik roti ditempat yg ada cap jari lepas tu kalau niat baik bolehlah makan eheheh.

4. kalau nk buang kesan minyak, sapu kawasan kotor itu dgn tepung jagung dan air, lepas tu lap dgn kain kering, errr tepung gandum dan lelain mungkin bole guna kot... cubalah heheh.

ermm semoga sesapa yg nk guna kertas dinding pada tahun 2008, bole mencorak dinding rumah mereka dgn lebih baik...
ade beberapa kertas dinding yg murah dan tak baik utk kesihatan, kerana terdapat bahan kimia yg akan dirembeskan oleh wallpaper bila keadaan cuaca berubah seperti kepanasan dan lelain, jika hendak cantik dan kesihatan juga baik, tanyalah kpd pembekal anda tentang bau yg akan terjadi kepada wallpaper itu jika keadaan kepanasan melampau, anda sendiri boleh mencium bau wallpaper tersebut, jika bau tidak menyelesakan jgnlah beli yer....

tapi kebanyakkan wallpaper di Malaysia semuanya memenuhi piawaian, jgn risau yer...
anda bole merujuk beberapa website dibawah sebagai panduan dan idea corak terbaru yg mereka keluarkan dgn harga yg berpatutan...
http://www.lamex.com.my/
http://www.rosellemontclair.com/
dan beberapa yg lain.. anda bole search kat internet jejejejej