Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2008

iklan...

dear, bloggers...

perhhh pack skit masa beberapa hari nie, tp sempat gak tgk rambo4 dan cuci, heheheh...impiannnnnnnnn.

korang biasa tak tgk iklan kt tv, or iklan2 di surat kabar, atau medium pengiklanan dimerata2 tempat... hari nie aku ternampak banting yg biasa digantung ditiang lampu tertulis "caya pak lah" tentang apa tak pasti, yg pasti diprint oleh kementerian belia dan sukan... terdapat disekitar bukit jalil, yg menarik perhatian aku, ayat tu 'caya pak lah' isk kata nk memartabatkan bahasa melayu....aku rasa dh takde identiti dah... isk korang pikir sendri la yerk...

dan sejak beberapa bulan yg lalu aku perasan iklan dlm tv, membuat promo baru dgn tulisa 'baharu' errr aku rasa cam ejaan tulisan bapak aku jer, ejaan lama dlm tahun 60an...
pastu adik aku tanya, bang tu ejaan baru utk 'baharu' ker? kenalah pulak aku xplain setahu yg mungkin, sbb dr zaman aku sekolah rendah dah tkde tulisan baharu, yg ade baru...
apa diorg tak edit ker, takde ker org dl…

tanggungjawab sosial......jom

apa kata setiap blogger post or iklankan gambar sharlinie nie dlm blog masing-masing,
supaya kita mudah igt muka adik nie,
mana tau kot2 terserempak,
bole call pihak berkuasa,
mari kita sama-sama jalankan tanggungjwab sosial kita.
jom

proposal...

salam bloggers...thanks fealize elanor tlg kejutkan, hheheh kebizian skit, dgn proposal diatas tu...utk client di sierramas...errr tu baru luar belum bahagian dalam, aiyakkkk...[iklan citer lawak skit, lepas tension perah otak]KES TAK BERTEGUR SAPA.Terjadi satu hari sepasang suami isteri ni berselisih faham... dan takbertegur sapa.. Si suami ni nak bangun pagi pada esoknya.. tak tau macammana nak bagitau isteri supaya kejutkan dia pagi esoknya..Si suami ni dapatidea..lalu dia tulis satu nota"KEJUTKAN ABANG!! PUKUL 6.30 PAGI ESOK"Esoknya si suami ni terlewat bangun... dia nak marah pun ada ... nak ketawapun ada kat isterinya. Nak tahu kenapa?... si suami ni terjumpala nota"BANG!! BANG!! BANGUN BANG! DAH PUKUL 6.30 PAGI"KES NAK PINJAM DUIT.kawan A, nk pinjam duit, terdesak, tp malu nk beritahu kawannya, jadi dia pun sms lah kawannya tu...kawan A sms : "bro pinjam rm300, emergency nie, lepas 3 hari aku bayar balik, boleh?kawan B sms : "bila nak?"kawan …

ghatering famili 'tok mami'

hari raya aidiladha yg lalu, famili sebelah 'yobo' buat reunion...errr cerita pasal reunion tu baca sndri la yerk kat gmbar dlm NSTP 7 januari 2008
tu yerk, klik kasi besar jejejeje,

jeles gak ku nie, kalau famili ku sndri buat kan best... takde la cam skrg nie rasa cam jauh jerkkkk, tp jenuh gak nk cari salasilah tu, mau sampai ke bugis, acheh, pakistan, aiyakkk... janji wa anak malaysia.






















lebih kurang 300 org hadir, tu pon satu famili yg terdiri dr 11 adik beradik yg dh bercucu cicit tak dpt hadir.














gotong royong, sioknyerr kampung...














3 kepala lembu.... ade sesapa mkn otak lembu?.... eeeeeee














wa dh penat melapah seekor lembu, so lembu ketiga nie kasi chance remaja2 belajar melapah, hheheheh sebenarnya wa pon 1st time melapah jejejejejej...














boria ka? jejeje ade famili2 yg siap buat uniform, jeles lagik nie, heheheh ade siap tempah tshirt sama kaler :)...















nielah hj mia bibi, dia dgn adik bongsu jer yg ade, adik beradik lain dh meninggal
nie kira 'dada' yobo wa la nie, sebelah tu &…

wallpaper...

ermm 3 minggu dh tak hisap rokok...
byk betul dugaan nk berhenti nie, tp kutabahkan jua hehhehe...
semua gara2 kesihatan yg tak bagus, tp penuh hikmahkan...
[ dlm kepala otak ade juga niat nk hisap, blum terjadi jer]

dpt call dr cimb wealth advisor, exam on 6th march, yihaaaa dpt cpt skit dr april... ok la for 2008 kickstart :)

beberapa project settle awal, tinggal office SG group jer kena settle before 12 january.. so far semua on schedule...
terima kasih tak terhingga buat kengkawan yg hantar sms wish selamat tahun baru dan lelain :)

oops seblm terlupa, pagi tadi kakak ku call, bgtau umah dia nk jual...ade sesapa berminat nk beli rumah teres dua tingkat 4 room, 3 bath, di taman mawar, cheras (RM275k).. pls contack me, TQ.. {iklan jap}...

ermm teringat kisah sy membeli wallpaper bulan lepas, so arinie nk citer pasal wallpaper...
errr wallpaper ade beberapa size [sila rujuk pembekal], wallpaper boleh mmbuatkan ruang kelihatan lbh bergaya dan nampak mewah.
sebelum anda menampal kertas dinding pa…