Thursday, September 20, 2007

aiyakkKKK

sibuk....
blurr......
makan kuat....... [bila berbuka sahaja]
peluh kuar dengan banyak....
jus otak dh keluar bertan-tan meter padu....
semakin slow merokok ....
.....
....
...
..
.

Thursday, September 13, 2007

- t r a g e d y f r u i t p l u s -

hari ini hari pertama puasa... ehehhe
masuk office dgn penuh semangat, bersahur mcm biasa...
bila sampai di office seperti biasa aku akan nmpk gula-gula diatas meja tamu, dan kebiasaannya aku akan belasah sebijik setiap kali aku lalu situ....
tapi hari nie, aku igtkan diri aku puasa...
sampailah freelance project manager datang nk jumpa utk sesuatu urusan...

dipendekkan cerita... lps discussion... mamat tu pon gi belakang hisap rokok (cina mamat nie)... aku pon gi teman dia, sambil lalu depan guest area tu... tgn aku pun trus sambar satu gula-gula fruit plus perisa grapes... ermm sedapnyerr... dh 3/4 habis aku mkn.. aku gi belakang teman mamat tu sambil borak2... dia offer rokok... dgn jujurnya aku pon cakap... "sori i puasa" heheh pastu tiba2 cam kena kejutan eletrik... aku blah gi cari tong sampah... buang baki lg suku gula2 dlm mulut aku.... wakakakak, lps tu aku senyum sorang2 cam kerang busuk.... isk sib baik aku lupa... kira tak batal la pose aku kannn jejejeje.

-moral of story... sila jgn buat2 lupa... skrg bulan puasa tauuuu.

Wednesday, September 12, 2007

perjalanan . . .

sebulan yg lalu aku travel dr KL - kuantan - k.berang - p. redang - p.perhentian - kuala terengganu -kuantan dan balik KL semula, pack masa 6 hari aku bercuti hehehe...terima kasih kepada bro zzz and family yg sudi menumpangkan aku diteratak mereka yg cantik dan mendamaikan itu... oops tak lupa... terima kaasih kerana perkenalkan aku kari hijau udang yg sunggh sedap, pertama kali makan kari hijau... rasa cam nk gi lagi heheheh...
layanan dan kesudian zzz ajak bercuti amatlah dihargai, moga jasamu diberkati olehNya...

thanks to bro cynide yg bersama2 menempuh perjalanan ini... heheeh enjoy the journey . . .
sebernaynya ini kali pertama aku bercuti d pulau yg cantik d pantai timur... dan pertama kali jejakkan kaki d kuala terengganu... mmg mendamaikan.
tapi beberapa hari lepas ade kes rusuhan d k.ganu dan insiden membakar bendera malaysia buat sedikit tertanya... apa erti merdeka bt mereka?






kubah masjid terapung . . .
kedai pasar payang yg baru ... indah betul senibinanya...byk bangunan d tganu yg mengekalkan ciri2 tradisional dlm rekabentuk, ia membentuk imej negeri ini.



indah bukan hasil karya raja bahrin nie... antara akitek yg aku kagumi dan pelopor dlm mengekalkan tradisi tempatan.





sori susunan gambar berterabur... kes malas susun nie heheheh..
ini pic d anjung kapal...






jelas nmpk ikan... dan 2 kali juga aku nmpk penyu berenang... 1st waktu ke laguna redang penyu lalu bawh bot... 2nd waktu snorkling kt perhentian... siap nmpk shaark lagi... hehehe seriuss beb...





errr aku panggil nie ekzos kapal.... heheheh






view dr dlm tempat 'driver' boat cargo

'driver' bot pakai kain pelikat jerkkk eheheh yg bulat tu dia punya stereng antik kann.. pakcik nie cakp dh 40 tahun dia bawa bot... ermm patt arrr otaiiii.








jenuh lentik badan nk ambik gambar nie.....










ermmm cantik tak pic nie? hehehe
errrr bro zzz bila nk g tioman nie kekekeek....
Ooops bt izariza... kejelesan ku dahulu telah diubati dgn sy sdnri telah merasa macam2 makanan d tganu... errr siap sempat kaco awek2 k.tganu lagik kekekekek. zasssssss