Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2007

i s t i d r a j

aku dpt email dr seorg teman...terkesima bila membacanya...ingin aku kongsi bersama sahabat sekalian.... :)

************ ********* ********* ********* ********* ********* *********
ISTIDRAJ
Minggu lepas, seorang kawan bertanya "Kenapa kadang kala kita lihat seseorg insan tu sentiasa dapat kegembiraan spt dapat naik pangkat, murah rezeki dll sedangkan dia tu selalu melakukan kemungkaran? ". So, seorang kawan lain pun jawablah yang kdg kala sesuatu anugerah Allah swt kpd seseorg individu tu bukanlah sebab Allah sayangkan hambanya itu tetapi kerana Allah nak tengok sejauh mana keikhlasan orang itu. Allah nak tengok adakah hambanya itu akan menyedari bahawa Allah amat bermurah hati dengannya jadi sepatutnya dia bersyukur dan berubah menjadi baik. Tapi jika individu itu masih tidak reti bersyukur maka sesungguhnya dia telah menimbulkan kemurkaan Ar-Rahman.

Ada member tanya kenapa kdg2 kita dah banyak kali berdoa tapi belum dapat apa yang diimpikan. Ustazah kata itu tandanya Allah say…

LiFe . . .

you dont get another life like this one.
you will never again play this role and experience this life as its been given to you.
you will never again experience the world as in this life, in this set of circumstances in quite this way, with these parents, children, and families.
you will never have quite this set of friends again.
you will never experience the earth with all its wonders in this time again.
dont wait for one last look at the ocean, the sky, the stars or a loved one.
go look now.


errrr apa kena mengena dgn pic tuh.... sendri mau ingat arrr :)

terlupa...

pernahkah anda terlupa sesuatu...psti pernah kan...
pernah tak sengaja melupakan... sy kira juga pernah kan, dan bagaimana jika dilupakan?
ermm bagi sesetengah org pasti pernah merasainya...

saya pernah terlupa dimana saya parking kereta di midvalley dan plaza alam sentral basement, hingga akibatnya sy perlu memeriksa disetiap tingkat dan berjalan dari satu kereta ke satu kereta...akibat terlalu asyik dan tidak ambil endah dimana sy meletakkan kereta itu, dan hikmahnya setiap kali parking di shopping kompleks sy akan mencatatkan nota di dalam hp supaya sy tahu dimana sy letakkan kereta, sebagai langkah berjaga-jaga.

saya pernah terlupa menghantar lukisan penting pada hari yg penting kerana sibuk melakukan sesuatu, dan akibatnya tiadalah projek yg dapat dinilai, dan sy sentiasa berhati2 jika ia melibatkan kerjaya saya.
sy rasa sy seorg yg cuai dan lupa kerana sell tak tutup suis lampu atau kipas bila kuar dr bilik, sy juga pernah buat-buat lupa kerana sy anggap suatu perkara itu tidak penti…