Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2007

me, car, & motorcycle

hari nie hari ke-5 aku mula kerja tempat baru... ok la... gi matahari tak berapa nk ada... balik matahari dah pun takde hehehehe... kerja flexible, semua kejar deadline... mmg cara aku camtu.. so kena la dgn style aku kerja... takde bos nk lepak2 opis nk tunggu kerja siap, dia kasi due date kita kejar sampai settle, walaupun kekadang due date cam hrmjadah dia punya arrangement...
dpt bos tak arrangeble... satu opis susah... ada 2 staff utk admin.. dan 2 designer termasuk aku... dan 2 bos (husband n wife) conduct job. so far aku terlibat dgn beberapa kerja hotel dan rumah tan sri owner low yat, dan petronas sudan new branch. letih gak semuanyar urgent.
tp ari nie aku cuti (mc) pagi tadi aku dh langgar sebuah proton saga dr belakang... proton tu takde signal utk kekanan (dh sedia pecah) dan lampu brek dia ala2 romantik gitu. mujur sempat brek kalau tak sure aku leh jadi pelagak ngeri utk filem hollywood. dlm sempat brek tu pun pecah gak la magat depan sakit gak bahu aku terasa lebam dan t…

tip mengubah ruang . . .

jika anda ingin mengubah sesuatu ruang silalah ikuti beberapa tips yg terlintas di fikiran sy ini hehehehe...

1. bajet.
pastikan anda mempunyai wang yg cukup, jika tidak ikutlah berapa yg ada dan fikirkanlah sesuatu yg bersifat 'recyle' atau 'flexible', contoh seperti menggunakan TV zaman dato kita sebagai rak kasut, atau meja kopi, atau menjadikan sesuatu perkakas sebagai dwi fungsi contoh seperti menjadikan meja snooker sebagai meja makan 'two in one' orang perok kate jejejej, biasanya bila bajet kurang maka minda anda hendaklah bergerak pantas sekreatif mungkin. jika ada bajet terhad maka belilah barangan sedia ada dipasaran, atau dptkan dr mana2 kedai yg menjual barangan terpakai [byk la nie kedai camnie], jgn pi tempah 'custom made' melainkan anda ada bajet yg cukup utk mengubah ruang yg anda mahu.

2. konsep & fungsi ruang.
sila definisikan ruang anda beserta konsep yg anda ingin kan, plsss make sure konsep nie ada bajet yer.
antara konsep yg famili…

Qaisara Qistina Birthday...

Hari nie genap setahun birthday qaisara, ditemani dengan kek dan doa dari kami, dengan harapan dia menjadi anak yg solehah dan berjaya mengharungi dugaan hidup dengan tenang dan sabar. aminnnn.

sy teringat sabtu yg lalu jumpa kengkawan dr alam maya, seronok juga sekali sekala habiskan masa secawan air bersama mereka. walaupun dlm keadaan sibuk dengan tender di ipoh (moga berjaya) aku kehulu dan kehilir menyiapkan apa-apa yg terdaya disamping 'entertain' kawan dr jauh. disempatan yg ada aku ke central market dengan harapan utk melihat sesuatu yg aku gemari, namun hampa segala telah berubah, tiada lagi seniman yg melukis potret, tiada lagi 'masterpiece' yg boleh dilihat, cuma aku sedikit terhibur dengan permainan angklong hehehe teringat pada satu ketika aku pernah bermain dengan kawan-kawan di YMCA KL.
tp nmpkntyer central market makin tersusun, cuma susunan itu buat aku tercari-cari seniman2 yg biasa aku lihat... hampa. sedang berjalan dan membelek-belek hasil kerja kra…

Fatin nur nabilla . . . Al-Fatihah.

beberapa hari yg lalu aku dpt sms dr kwn di UTM, dia beritahu yg seorg kwn di shah alam kehilangan anak sulung mereka selepas baru lahir beberapa hari...
aku terus cuba hubungi zaidi di shah alam atau panggilan manja diantara kengkawan ialah 'papa',
untuk mengesahkan sms yg aku terima,
selepas itu aku berjumpa dengan papa, kelihatan dia sangat tabah bersama isterinya...
papa menceritakan bagaimana saat-saat akhir dia terpaksa membuka semua saluran oksigen yg support anaknya yg lemas dlm kandungan, dan anak dia bertahan selama 45 minit sebelum menghembuskan nafas terakhir.
waktu mengebumikan jenazah, imam beritahu tak perlu talkin, tapi buat jugalah sebagai sunat, kerana baby baru lahir itu langsung tiada dosa, ada juga ustaz yg memberitahu papa, supaya tenang dan redha kerana byk hikmah, satu masa nanti apabila semua org telah masuk ke syurga, anak yg tiada dosa ini takkan masuk selagi ibu-bapanyer tidak turut masuk sama... ya Allah betapa besarnyer hikmah yg diberikan.
melihatkan p…

hari baru . . .

Semalam hari terakhir aku bekerja, hari nie agak sibuk dengan urusan peribadi yg perlu dilaksanakan sebelum aku menjengah ofis baru pada 12 march.
ermm moga aku tabah dlm mengharungi alam pekerjaan baru.

doakanlah aku yer kengkawan :) .

p/s : moga aku masih mempunyai ruang utk update blog yg byk menyimpan rasa dlm hati hehehe... adiossssssss