Thursday, November 30, 2006

Menara Taming Sari.

Menara taming sari yg bakal dibina di banda hilir melaka ditangguhkan disebabkan penemuan tembok lama yg dipercayai peninggalan sejarah oleh orang portugis, ermmm nampaknya projek dimana syarikat aku bekerja adalah salah satu kontraktor utama terpaksa ditangguhkan sehingga perkara tersebut disahkan, atau mungkin dibatalkan....
jika dibatalkan moga ia dibina dikawasan lain, atau dikawasan sekitarnya dengan menjadikan penemuan tersebut sebagai salah satu tarikan pelancong dan secara tidak langsung ia menjadi tarikan terbaru di melaka selain menara peninjau tersebut.

p/s: harap tak tangguh lama...nnti bonus pun tangguh gak hehhehhe

Tuesday, November 28, 2006

VCD mega ghatering LA









thank you very much... to all chatters...
kepada semua yang telah terima harap enjoy cd berkenaan, jika ade sebarang kesilapan harap dimaafkan, moga ia jadi kenangan berpanjangan.
next year ghat. jemput la i lagi jadi 'cameraman' jejejejej.


p/s: ALhamdulillah balik modal dah hehehe.

M.A.H.A

hari nie gi JPA putrajaya, ambil tender document yg perlu dihantar semula, alasan teknikal problem (dr pihak JPA) adoi... camner lah bole jadi camtu, document hilang ker? expired ker? berapa kali mau submit daaaa, buat benda yang sama berulang kali isk isk iskkk.
hari nie juga qaisara dpt injection heheheh.

ermm nk cerita pasal MAHA (Malaysia Agriculture, horticulture and Agrotourism) sebenarnya, aku pergi ke pameran MAHA pada 25 nov dan 26 nov selepas tidak berjaya menghabiskan lawatan dlm satu hari aku terpaksa sambung hingga hari kedua untuk dapatkan info berkaitan dengan penuh, syukur Alhamdulillah pameran setempat ini banyak membantu aku untuk mendapatkan info sepatutnya, jutaaan penghargaan pada pihak penganjur yang telah menganjur dengan baik, cuma diharap pada masa akan datang sediakan 'corridor' laluan pejalan kaki berbumbung dari tempat letak kereta ke tapak pameran, walaupun kenderaan disediakan ia lebih sesuai utk mereka yg berusia, kurang upaya, atau bersama anak-anak, masa tu kan emas, tak sabar rasanya nk tunggu traktor pengangkut dan bas datang heheheh.
pelbagai info leh dapat diMAHA nie, nk cerita sampai esok tak habis rasanyer, jadi janganlah lepaskan peluang untuk melihat pameran ini dimasa akan datang, jika berminat dalam bidang berkaitan.




[ tak perasan Pak Lah kat sebelah rupanya]






[ Pak Lah di rumah Negeri Johor]







[adikku amin dan shairi memeriksa equipment ternakan sangkar]

[ antara yang menarik minat aku, landskap]

Friday, November 24, 2006

internet marketers

Hi friends,

I just came across an email from Gobala Krishnan, and it looks like he's gone crazy.
In case you didn't know, Gobala is the guy who shocked Malaysia a few months back when his secret ebook about Paypal and Clickbank
For no real reason, he's offering to teach you exactly how he created and marketed a product that made over RM28,000 in less than 120 days, for free.
Yes, while other people are charging RM3,000 or more for the same information, he's giving it away for free.
Then, he's also giving away a new Astro Max (record your favourite Astro shows) and cash prizes to new members!
I told you, he's gone crazy.
After receiving so much pressure from other Internet marketers, he finally agreed to limit this offer to the first 500 people only.
So no matter what you're doing right now, drop it and get your own membership at his new site, and you could walk away with a new Astro Max...
Get your account here:
http://www.100PercentMalaysian.com/x.php?3310
I hope you manage to be one of the first 500, because after that he's charging $147 for access.

Regards,
ssyukriee

Eating by your blood type.













Introduced by Peter D'Adamo, the Blood Type Diet is based on the assumption that everyone is an individual. And who are we to argue? Logically, just because we share the same row and column in the BMI chart, it shouldn't define the way our dietary habits are. The Blood Type Diet makes interesting claims that people fare better (which includes weight management) when their diet is tailored to their specific blood type.


TYPE A
Individuals who fall under the Type A blood group should basically stick to fruits and vegetable. Their blood types is generally thicker than other blood types, and possess a sensitive immune system. These individuals should not consume (or should reduce intake) dairy products, animal fats and meats. They are also at a heightened risk for cardiovascular disease, diabetes and cancer

TYPE B

Type B blood groupers should consumer a balanced diet of fruits and vegetables, grains, dairy and meat. However, they should try to refrain from chicken, and increase intake of red meat such as duck and beef. Unlike the other blood types, Type B individuals have the best chance of bypassing or overcoming everyday types of diseases, as well as heart disease and cancer

TYPE AB

For Type AB individuals, intake of a mostly vegetarian diet is recommended. And only on rare occasions should they indulge in some fish, meat (not chicken) and dairy

TYPE O

Those that fall under the Type O blood type should basically stick to a high protein diet, low carbs, as well as a balanced intake of fruits and vegetables. However, food foes for Type Os include most grain food such as corn and wheat germ. They should also try to avoid dairy products. Type O types are commonly affected with hypothyroidism, high stomach acid (leading to ulcers), and thinner blood with greater resistance to blood clotting.



Did You Know . . .
According to the blood type diet, your blood type is a key indicator of your body chemistry, how you absorb nutrients, your susceptibility to illness, and the way your body deals with stress!

Thursday, November 23, 2006

Denda !

Pagi nie keadaan disekitar putrajaya agak berkabus, pukul 7.45 masih tebal kabusnya, jarak penglihatan sekitar 1-2 kilometer, aku ingatkan jerebu rupanya betul kabus, patut la sejuk jer hari nie, mungkin disebabkan hujan beberapa hari ni.

Dalam perjalanan ke pejabat aku dengar radio cerita pasal denda yg dasyat, ramai pendengar radio hot fm menelefon, dan sms menceritakan pelbagai kisah denda yg mencuit hati dan tak kurang yg agak keterlaluan, so aku pun teringatla kisah kena denda waktu kat asrama dulu, ermmm sesapa batch 94/95 vokay/teknik klang pasti tahu hal nie hehehe.
kami di asputra (asrama putra) didenda kerna tidur waktu riadah dan bising pada malam sebelumnya, kami didenda buka baju dan beratur sepanjang jalan didepan padang, dan yg paling memalukan apabila asputri (asrama putri) balik dari prap (kelas tambahan / group study) di sekolah, pelajar perempuan nie perlu lalu didepan padang asputra baru bole sampai ke asputri, ermmm bayangkanlah dengan badan yg sekeping (waktu tu) pakai suar pendek, ada yg berkain pelikat, seluar sekolah dan track suit tanpa baju beratur panjang menunjukkan badan masing-masing yg berketul2, mengelebeh, sekeping, tak kurang yg ade peta australia, amerika latin dan kepulauan fiji, menayangkan badan masing2.... perhhhh malunyerrrrrr.
tp budak2 asputri yg lalu tak berani pandang, yg jeling ada la ahahahahah cuma kami perasan bebudak asputri intai dari asrama diorang cehhhh gatai jugak depa nie hauhauhauhauh.
lepas dari kejadian tu kami semua jadi amat rajin..... rajin beriadah, rajin study, rajin kaco awek yg intai2 kami, huahuauaha.
tapi bila dah jadi senior seronok gak, denda budak form 4 yg bising jadi itik jadian ditengah2 malam, keliling court badminton.... jejejjeje



p/s: tersenyum jer ingat kenangan lama.

Wednesday, November 22, 2006

Happy Feet Movie


semalam pergi 'open house' hari raya, adun di kawasan puchong, lepas makan-makan, kami pun balik, on the way rasa macam nk gi tgk movie la plak... lama sungguh tak tgk movie, singgah di ioi mall trus gi tgk citer katun 'happy feet', ermm kelakar sungguh, tengok penquin-penquin yg cute tu rasa terhibur dengan gelagat dan jalan cerita katun tu, walaupun katun tp mempunyai makna yg sungguh mendalam.
mumble seekor anak penguin yg dilahirkan ganjil, lain dari yg lain, hidup dlm sebuah masyarat penquin yg agak kolot dan tidak terbuka mindanya kerana hanya berada dlm lingkungan masyarakat mereka sahaja, adat masyarakat mereka pengquin mesti tahu menyanyi untuk mendapatkan pasangan sejatinya, tp mumble hanya tahu menari. hendak dijadikan cerita makanan (ikan) penquin2 nie hampir kehabisan, jadi mereka menyalahkan mumble membawa sial kerana dia ganjil dan tidak pandai menyanyi hanya tahu menari tarian tap sahaja, mumble seekor pengquin yg berani tanpa disengajakan telah pergi kekawasan penguin yg lain dimana tarian dan nyanyian amat digemari, disana dia bertemu dengan 5 ekor pengquin yg bersaiz kecil (part nie kelakar) akhirnya mumble berjaya mendapatkan sebab mengapa makanan pengquin kehabisan (rupanya kerja manusia, walaupun bab nie yg plg tak logik hhehehe) dan mumble diterima semula dlm masyarakatnya.

moral : jgn disisihkan mereka yg kurang upaya, ganjil, berlainan sifat, mereka juga penquin seperti kita (heheheh) cuma nasib jer berbeza, dan utk pengquin yg berlainan jgn putus asa, hidup perlu diteruskan :)


p/s: aku mmg tak leh jadi pengulas cerita la, kelam kabut, apatah lagi nk menulis cam nie, utk keterangan lanjut sila tonton sendiri yer hehehe.

Friday, November 17, 2006

perniagaan dari rumah !

sebelum era internet menular diMalaysia, saya percaya ramai yg telah melakukan perniagaan dari rumah, saya sendiri telah terlibat dengan pelbagai perniagaan dari rumah, kebanyakkannya dilakukan secara 'freelance', 'part time', 'investment', bermusim atau suka-suka.
antara beberapa perniagaan yg sy lakukan dari rumah adalah seperti, MLM (semua org pun tahu) , interior design, illustration 3D, abstract painting, barangan cenderamata seperti mug, jubin seramik, kueh raya, kerepek, t-shirt printing and design.

bermula dari sekolah menengah aku dh mula berniaga dari rumah, buat nasi lemak, jual kueh raya, jual pemadam , jual bisnes kad, dan ntah apa-apa lagi, biasa la cari duit lebih. kebanyakkan bisnes nie aku buat semasa belajar dulu, biasa la market student nie walaupun nampak kecil, tp bila explore, perhhhh kira boleh la cover sewa rumah 3 bulan sekali dengan makan minum, tgk wayang n belanja aweks hahahah.
tapi paling aku suka bila buat t-shirt design n printing...ermmm bisnes nie tak kuar modal RM satu sen pun, jejejejje camner? nanti aku posting lain kali yerk, (pls remind me)

sebenarnya ada la beberapa bisnes eksperimen aku buat, bila lihat iklan kat surat khabar especially tabloid newspaper, pernah satu ketika kengkawan iklankan cara-cara ajar buat magic cam david blaine, ermm sambutan memberangsangkan, tp teknik sistem gaya pos tu diorg tak mau kasitau aku, cehhh kelekut tul, mujur hari isnin lepas aku jumpa satu e-book ajar cara bisnes gaya pos dan internet marketing, aku laburkan skit duit dan masa utk buat website dan 'flyers', website pun baru launch semalam, so free kanlah diri anda melawat http://www.freewebs.com/ssyukriee/ untuk lihat bagaimana mereka menghasilkan wang, sama ada menggunakan produk sedia ada, atau aplikasikannya pada produk anda sendiri, dengan newsletter yg berkesan disusuli dengan sedikit usaha insyAllah pasti ada hasilnya.
tapi perlu diingatkan tanpa usaha, jangan harap duit bergolek-golek, menari-nari, masuk kedalam kocek anda, hahahaha.

sekarang dah ada internet, kena xplore lebih luas, lebih mudah, lebih automation, cuma kena tahu tekniknya sahaja, tdak jauh beza dari sistem gaya pos, kerana jualan melibatkan manusia, bila melibatkan manusia ia melibatkan 'relationship', emosi, quality, dan pelbagai lagi.
sama seperti konvensional bisnes, cuma modalnya sedikit untungnya ehem-ehem....(siapa pernah cuba pasti tahu).
saya juga pernah berjual beli didalam e-bay, market yang sangat luas... cuma kena tahu caranya jangan sampai terpedaya.
oklah bagi mereka yg sukakan wang (bukan cintakan wang) mungkin ini dapat menbantu anda serba sedikit http://www.freewebs.com/ssyukriee/ (kawan saya yg jual teknik david blaine dh mula jelous). jika orang lain boleh, mengapa tidak anda?


p/s: bak kate arwah bonda "usaha tangga kejayaan" . . . jika malas booo layannn.

Thursday, November 16, 2006

Perhimpunan Agung UMNO 2006

Perhimpunan agung umno telah bermula, berbagai hujah, perbahasan, pameran, jaringan silaturrahim, dan perniagaan dijalankan. Pelbagai buah fikiran terbang melayang-layang mencari sasaran untuk diketengahkan, tidak kurang pula yang mencari kesempatan, walaupun pakaian sangat sopan, merah putih warna kebanggaan, sebenarnya warna-warni tiada yang mengerti, namun hala tuju tetap satu, memakmurkan negara berdaulat itu, menjadi resam 3 patah perkataan, "demi agama, bangsa, dan negara", moga ada keikhlasan, lebih efisien, produktif dan bukan hanya berangan. sajak "damai abadi" telah diungkap jangan lupa hendak terap, moga langkah berderap-derap menuju ke satu matlamat.

Melayu

Melayu itu orang yang bijaksana
Nakalnya bersulam jenaka
Budi bahasanya tidak terkira
Kurang ajarnya tetap santun
Jika menipu pun masih bersopan
Bila mengampu, bijak beralas tangan

Melayu itu berani jika bersalah
Kecut takut benar,
Janji simpan di perut
Selalu pecah di mulut,
Biar mati adat
Jangan mati anak

Melayu di Tanah Semenanjung luas maknanya :
Jawa itu Melayu, Bugis itu Melayu
Banjar juga disebut Melayu
Minangkabau memang Melayu
Keturunan Acheh adalah Melayu
Jakun dan Sakai, asli Melayu
Arab dan Pakistani, semua Melayu
Mamak dan Malbari serap ke Melayu
Malah, ma`alaf bertakrif Melayu (setelah disunat, anunya itu)

Berkelahi cara Melayu,
Menikam dengan pantun
Menyanggah dengan senyum,
Marahnya dengan diam
Merendah bukan menyembah
Meninggi bukan melonjak.

Watak Melayu menolak permusuhan
Setia dan sabar tiada sempadan
Tapi jika marah tak nampak telinga
Musuh dicari ke lubang cacing
Tak dapat tanduk telinga dijinjing,
Maruah dan agama dihina jangan
Hebat amuknya tak kenal lawan.

Berdamai cara Melayu indah sekali
Silatulrahim hati yang murni
Maaf diungkap senantiasa bersahut
Tangan dihulur senantiasa disambut
Luka pun tidak berparut.

Baiknya hati Melayu itu, tak terbandingkan
Segala yang ada sanggup diberikan,
Sehingga tercipta sebuah kiasan, kiasan:
“Dagang lalu nasi ditanakkan
Suami pulang lapar tak makan
Kera dihutan disusu-susukan
Anak dipangkuan mati kebuluran”

Dalam sejarahnya
Melayu itu pengembara lautan
Melorongkan jalur sejarah zaman
Begitu luas daerah sempadan
Sayangnya kini segala kehilangan

Melayu itu kaya falsafahnya
Kias kata bidal pusaka
Akar budi bersulam daya
Gedung akal laut bicara.

Malangnya, Melayu itu kuat bersorak
Terlalu ghairah pesta temasya
Sedangkan kampung telah tergadai
Sawah sejalur tinggal sejengkal
Tanah sebidang mudah terjual.

Meski telah memiliki telaga
Tangan masih memegang tali
Sedang orang mencapai timba.
Berbuahlah pisang tiga kali
Melayu itu masih bermimpi
Walaupun sudah mengenal universiti
Masih berdagang, dirumah sendiri

Bagaimana Melayu abad dua puluh satu,
Masihkah tunduk tersipu-sipu?
Jangan takut melanggar pantang
Jika pantang menghalang kemajuan
Jangan segan menentang larangan
Jika yakin kepada kebenaran
Jangan malu mengucapkan keyakinan
Jika percaya kepada keadilan

Jadilah bangsa yang bijaksana
Memegang tali memegang timba
Memiliki ekonomi mencipta budaya
Menjadi tuan, di Negara merdeka.

Dato’ Usman Awang
Sasterawan Negara.

C.I.N.T.A

Satu hari CINTA & KAWAN berjalan dalam kampung...
Tiba-tiba CINTA terjatuh dalam telaga...
Kenapa??
Kerana CINTA itu buta..
Lalu KAWAN pun ikut terjun dalam telaga...
Kenapa??
Kerana...KAWAN akan buat apa sahaja demi CINTA!!
Di dalam telaga CINTA hilang...
Kenapa??
Kerana...CINTA itu halus, mudah hilang kalau tak dijaga,
sukar dicari apatah lagi dalam telaga yang gelap...
Sedangkan KAWAN masih lagi tercari-cari dimana CINTA & terus menunggu..
Kenapa??
Kerana...KAWAN itu sejati & akan kekal sebagai KAWAN yang
setia...kan??
Hargai lah KAWAN kita selagi kita terasa dia bererti...

Tuesday, November 14, 2006

Cherating 3-5 nov 2006

seperti yg saya janjikan, saya letak gambar-gambar di cherating, utk tatapan rakan2,
err...errr byk yg tak letak, maaf yerk, nk beli VCD Gathering arrr hehehe.



chatters with family.












qaisara
1st time
tgk penyu











sebelum pulang
ke KL.












err..errr
nie kolam
depan chalet kami.










nie pun sama :)












minggu terakhir syawal



pelita depan rumah abah.


















iklan :
my young bro, still available,
muka jer ganas, tp malu
dengan pompaun hehehhe.
p/s:borang kena email i hahaha
qaisara
in action...



uhhh nie yg selalu
buat aku cair...








ermm bulan syawal dah hampir habis, tp aku masih tak berjaya puasa 6, apalah susah sangat nk buat nie, isk isk iskkk, rumah sedara mara pun tak habis ziarah lagi, yg dekat sebelah bandar pun tak dapat arrange, macam2 halangan, tp ziarah tak semestinya waktu raya sahajakan? (nk sedapkan hati sendiri).






Monday, November 13, 2006

sugary drinks could risk cancer risk

Sugary Drinks Could Raise Cancer Risk

A new study suggests that drinking two sugary drinks a day almost doubles the risk of pancreatic cancer. Researchers from the Karolinska Institute in Sweden also found that the risk of developing pancreatic cancer was 70% higher for those who added sugar to their drinks at least 5 times a day. Pancreatic cancer is most common in people aged over 60. It is difficult to treat because it is often not diagnosed until it has spread beyond the pancreas.
More on the subject...

Friday, November 10, 2006

56% not malaysian??

Congratulations mineral, you are 56% not Malaysian.

That means you're as Malaysian as...


Guy Sebastian !

How Un-Malaysian Are You?

to all readers please clik above link and see how malaysian are you, and please let me know yeahhh heheheheh.

- horse riding -

beberapa hari yang lepas, aku pergi ke pusat equestrian putrajaya, menjemput wife aku yg mendengar taklimat kursus menunggang kuda, inilah pertama kali aku masuk ke pusat equestrian dan melihat kuda-kuda secara dekat, perhhh besar sungguh kuda-kuda kat sini.

menurut kata-kata penjaga kuda kat sini, kebanyakkan kuda yg digunakan untuk lompat (acara equestrian) ialah kuda-kuda dari negara barat seperti german dan sebagainya. aku bertanyakan tentang kuda parsi atau kuda dari negara arab yg biasa aku lihat dalam filem dipadang pasir dimana kuda arab terkenal dengan kepantasannya, penjaga kuda tu cakap, kuda arab biasa digunakan untuk endurance iaitu pertandingan yg mempunyai jarah yang jauh, seperti 150km atau lebih dimana mereka akan mulakan awal pagi dan tamat diwaktu tengahari.

aku tanya lagi, kenapa kuda arab? apa, kuda dr negara lain tak bagus ker? penjaga kuda tu cakap, kuda arab nie stamina kuat, dan tahan lasak....ermmmm (macam-macam aku fikir time nie, hehehheh).
patut arr kat kandang kuda tu aku tgk ade kipas angin, siap kuda tu posing betul2 depan kipas, rupanyer dah biasa cuaca sejuk kat negara asalnya.

kuda dikandang nie dijaga dengan baik, satu kandang kuda sewanya sebanyak RM750 sebulan, makanan RM500, ubat-ubatan dan lain-lain dalam RM300, jadi total sebanyak RM1550, ada juga penyewa yg membawa makanan sendiri.
untuk kursus asas menunggang kuda ade 8 sessi, setiap sessi bayaran cuma rm60, dan setiap sessi dimulakan sama ada waktu pagi atau petang selama satu jam sahaja. di ajar oleh jurulatih profesional. topi akan diberi pinjam jika tiada, cuma kena ada kasut kulit boot yg sesuai sahaja.
aku sendiri gerun tgk kuda-kuda nie, mcm manalah wife aku leh terfikir nk menunggang kuda nie, kalau setakat dia main go-kart dulu tu ok la jugak tak kisah lagi, pasal aku sendiri pun suka gak berlumba nie, tp nie kuda beb....adoi.. teringat aku kat christoper reeves (superman) yg jatuh kuda dan lumpuh tu...isk isk iskkk.





area nie kuda kepunyaan dato razak, cantik sungguh kuda-kuda kat sini.
kat belakang area nie ade kuda tun mahathir yg baru melahirkan anak, garang mak kuda jaga anak-anaknya.








my wife and friends tgh dgr taklimat dari awek cun eehhehheheh.
nmpk jer lembut diorg nie, hati waja rupanyer.
(respek)
p/s: ntah jadi ke tak wife aku nk belajar menunggang nie, masa dia pun terhad cam aku gak hehehe.

Thursday, November 09, 2006

VCD L.A Ghatering

Assalammualaikum,

kepada warga L.A yg joint ghatering dan berminat utk dptkan vcd aktiviti ghatering
di cherating, pahang, sila bank in rm10 ke 162517022053 (maybank)
atas nama dato' ahmad sukeri (heheheh), setelah bank in,
sila emailkan butiran pembayaran seperti masa dan tarikh
yang terdapat pada slip bank berkenaan, ke ssyukriee@yahoo.com

kepada mereka yang tidak hadir, tetapi mahu memiliki vcd tersebut, sila bank in kan
rm25.
sekian terima kasih.

p/s: maaf maybe ade skit kekurangan mutu pada vcd tersebut, biasala amatur :)
jika ade sesiapa yg hendak memberi post mortem aktiviti ghatering silalah ke blog jet.
tq.

Wednesday, November 08, 2006

tojo n toji

Pada zaman dulu ada dua orang budak kecil namanya tojo dan toji, mereka ni kembar.
umur baru 3 tahun. Masih jalan terkedek-kedek lagi. Walaupun kembar tapi mereka ni selalu bergaduh. Masih kecik lagi dah tahu nak gaduh. Berebut mainan lah, berebut tempat tido lah, berebut nak menyusu badan lah. Nak nak si Tojo ni, jahat bukan main,
mentang2 dia abang, alah tua pun dua tiga minit je dari adik dia, selalu debik adik dia, kalau mak dia tak nampak, ditonjonya adik dia sampai tonggang langgang kawan tu.
kadang-kadang dia ambik jarum dicucuk adik, memang jahat giler tahap jin.

Tapi rasanya si Tojo ni dengki pasal adik dia selalu dapat dulu daripada dia.
Apa saja mak dia akan dulukan si Toji ni, kalau makan Toji dapat dulu, kalau mandi Toji mandi dulu. Itu gaknya tojo bengang gile.
Kalau malam nak tido, mesti emak dia menyusukan toji dulu, dah kenyang baru si tojo ni pulak. Pada suatu malam tojo dah sampai tahap bengang, kerana malam tu dia lapar sangat, kalau boleh dia nak nenen (menyusu) dulu, tapi tak dapat gak, toji dah rebut dulu. Jadinya dia dah rancang sesuatu, nanti tengah malam sure toji bangun lagi nak menyusu, kali ni mesti kena dia. Tojo rancang nak bubuh racun kat tetek mak dia, bila malam nanti toji bangun nak nyusu lagi, sure esok dia dah terbongkang mati. Puas hati tojo. Selepas toji dan tojo dah menyusu, tojo tunggu je semua sekali tido, bila dah kompom mak dia tido, toji pun dah tido, perlahan lahan tojo selak baju mak dia pun sapu racun kat susu mak dia, dalam hatinya berkata, padan muka engkau toji, esok sure engkau KO??lepas tu dia pun cepat-cecpat tido jugak,
macam tak ada ape je ber laku.
Esok pagi tojo cepat-cepat bangun nak sangat tengok adiknya terbongkang keras?


Tapi punya terkejut bukan adiknya yang keras tapi,

BAPAK dia yang mati terkangkang kaku.

p/s: moral of story...jgn dengki sangat, nk susu bancuh jer la susu dlm tin jejejejeje.
sila beratur ikut barisan (dialog iklan jalan raya di tv, hehehe)

Monday, November 06, 2006

Mega Ghatering LA

pada 3 hingga 5 nov, satu ghatering telah dianjurkan di cherating,
dihadiri kira-kira 30 org chatters dari pahang,johor, n. sembilan, selangor, KL, putrajaya, dan melaka.
apa yg boleh digambarkan disini ia merupakan ghatering yg sungguh seronok, berbaloi dengan pelbagai sponsor dan cenderamata, sporting, sukar dilupakan, dan harap penganjur boleh buat lagi tahun depan heheheh.

so sorry busy dgn projek yg dh mula byk, so nnti jika ade kebenaran akan sy publish gambar ghatering kat sini, dan kepada members yg joint ghatering beri saya sedikit masa untuk convert dan edit video ghatering...sabar yer heheheh.

p/s: me n my wife gelak sampai pagi bila tgk video tu kat rumah, walaupun ade skit kualiti gambar yg tak elok :) ... tungguuuuuuuu hehehe

Thursday, November 02, 2006

bulu kaki...adusss

semalam agak penat setelah seharian mencari rumah sewa baru, dah letih dengan keadaan rumah yg selalu berhabuk sebab lokasi ditepi highway yang semakin sibuk, jika dibandingkan dengan 4 tahun dulu bole kira dengan jari kereta yang lalu dihighway menuju ke putrajaya nie, ditambah pula dengan keadaan air yang tak pernah hendak bersih, macam mana lah tarif air boleh naik sedangkan mutu kualiti air masih macam teh tarik huh. dan rasanya sudah tiba untuk aku berpindah mencari rumah yang lebih sesuai dan lokasi yang lebih baik.

pagi ini dalam keadaan mengantuk, mamai dan seumpamanya, aku rasa seperti ade sesuatu menjalar dikaki kanan ku... kekadang terasa pedih, kekadang terasa lembutnya jalaran itu, hinggalah aku tersentap dari lamunan apabila terasa seperti satu kejutan elektrik menular di kaki kanan aku, terkejut bingkas bangun dan melihat kesan pedih dikaki aku, rupa-rupanya qaisara sedang bermain dihujung kaki sambil mencabut bulu kaki aku... adusss pedihnya, tapi bila lihatkan senyuman qaisara yang tak pernah putus-putus tu buat aku terasa aman dan rilekss semula... dan bermulalah pula aktiviti qaisara memanjat badan aku :)


p/s: thanks qaisara kejutkan abah hari nie, nasib baik bulu kaki tak licin dicabut, :)