Saturday, July 23, 2005

kerja...kerja...kerja.....byknya kerja termasuk sedikit kerja-kerja luar.....mungkin rezeki baby kot heheheh....ermmm citer pasai baby nie 1st experience nie mmg kekadang mencabar minda kena byk baca bab-bab ibu mengandung nie kena belajar sesuatu. :), apa-apa pun syukur Alhamdulillah. Posted by Picasa

Friday, July 15, 2005

smlm baru habis baca buku 'cara memulakan bisnes' penulis ainon mohd, ermm baru sedar beberapa kesilapan yang aku pernah buat, patutlah tak berapa menjadi, insyAllah akan diperbaharui, mmm betul juga kata sesetengah orang, "bukan senang nak senang" dan "bukan susah nak susah", tapi tu hakikatnya kejayaan takkan dtg bergolek kan.....org melayu nie ramai yg nk cepat senang dan tak sanggup susah, bukan macam org cina sanggup hadapi risiko, tapi hasil kerja sebenarnya sama sahaja cuma caranya yg berbeza, ermmmm kena lakukan sesuatu, cari bahan tambah ilmu. (aku masih tunggu janji ijam nak hantar printer dan habiskan cv comp yg separuh lagi, ermmm seminggu dah, nie buat aku rasa nak pressure org nie hehehhe). Posted by Picasa

Thursday, July 14, 2005


ribut pasir di Iraq..... ermmm dasyat. Posted by Picasa

niagara fall......( ermmm bila nak pergi yerk? ) Posted by Picasa

Monday, July 11, 2005

hari nie aku masuk kerja lewat...ermm hantar 'yobo' ke klinik kerajaan....buat appointment...lepas tu terus ke KPMC lebih senang pi hospital swasta nie, mahal skit takpe janji selesa service ok.....syukur alhamdulillah doktor kata 'yobo' pregnant....yihaaaaaaaaaaaaaaaa aku akan jadi abah....jeng jeng jenggggggggg.....maybe 3 weeks pregnant, doktor kate 3 bulan nanti baru pi buat scanning dan lain-lain...hehehehe lepas nie aku kena wat research paasal future dad n mum pulak la...seronoknya tak terkata....hehehehh moga semuanya berjalan dgn baik...amin. [syukur alhamdulillah]. Posted by Picasa

Saturday, July 09, 2005


nie kerja-kerja yg buat aku sgt sibuk beberapa minggu nie [ int. showroom]....tinggal lagi 40% baru leh complete....huh macam-macam karenah, takpe biasa la kerja.  Posted by Picasa

Friday, July 08, 2005

Thursday, July 07, 2005

"war of the world" perhhhh effect yg best....imaginasi yg melampau..tapi ade rasa macam nak kiamat lak..tersirat sungguh bila macam mana makhluk asing tu bole mati kat bumi nie hanya kerana bakteria-bakteria yang ade dan hidup kat bumi nie....ermmm mungkin maksudnya hanya manusia shj yg sesuai tinggal ka tbumi yg penuh dgn bakteria nie or alien tu kena selesema? mesin alien tu pon guna darah manusia untuk bergerak kot, bila brad pit kena masuk dalam sangkar tu aku tgk cam tong minyak utk kapal alien tu jer, tapi imaginasi mat salleh nie mmg diluar dugaan. Posted by Picasa

Wednesday, July 06, 2005

hari nie teringat cerita pasal palestine...tetiba teringat sesuatu, mungkin sebab minggu lepas aku tgk majalah 3 (sejak dari sekolah menengah aku suka tgk rancangan ni).....syahdu bila baca translater bila warga pelarian palestine tu bacakan bait-bait sajaknya...rasa beratnya penderitaan yg mereka alami sejak berkurun-kurun ditambah pula apabila ditunjukkan kekuasaan kerajaan utmahniah yg telah runtuh dan dijajah sedikit demi sedikit oleh rejim israel, pagi nie pula tgk Malaysia hari ini cerita pasal rancangan bersamamu perhhhh meruntum jiwa kejap....banyaknya cerita sedih kat dunia nie....tapi lagi sedih apabila derma-derma yg dikutip disalahgunakan seperti yg aku pernah baca pasal derma utk mangsa tsunami dan mungkin juga ade derma-derma untuk benda-benda lain....pastu baru aku tahu rakyat malaysia nie pemurah gila menderma ikut suka tanpa kira betul atau tak...asalkan ade sentimen simpati terus derma, tidak seperti org di barat yg menderma melalui ganjaran tertentu seperti berhibur sambil menderma atau seumpamanya, macam-macam org kan biasa la....tapi minda melayu tu aku rasa memang macam tu cepat kesian [agaknya la] kalau baca kat surat khabarpun aku rasa lebih 50% cerita benda negatif, hanya untuk pengajaran dan secara tak langsung menakutkan org yg lemah semangat, jiwa longlai jadinya, phobia tak tentu pasal jer nanti, walaupun org surat khabar bole kata terpulang pada pandangan org ramai, tapi aku rasa patut diambil kira juga psikologi manusia nie, kalau dah hari-hari baca benda negatif....sure otak pun macam tu jugak, ade org kata apa yg dibaca akan membentuk diri kita, sama macam iklan kempen membaca kat radio tu, membaca seperti mengembara....ermmm.....harap surat khabar bole tukar skit format mereka tu untuk tarik minat pembaca dari sudut lain pula, jgn la letak berita utama cerita negatif sahaja dgn gambar besar-besar tapi berita sikit jer, bukanla takde cerita positif tapi hanya disatu sudut yg hanya keluar seminggu sekali atau dua....akhbar tabloid nie pun kekadang merapu...tapi tak salah jugak, kekadang pembaca yang nk cerita macam tu....isk isk iskkkk bila nak ade surat khabar yang lebih berpengetahuan positif.....(p/s: ade ke org nak beli?) ????? Posted by Picasa

Saturday, July 02, 2005

alhamdulillah semuanya dah selesai....syukur...lama tak update blog....thanks kepada kawan-kawan yg sudi menjenguk blog ku ini...insyAllah next week ku uploadkan gamba perkahwinan....ribuan terima kasih pada ayahanda, kawan-kawan, adik-adik angkat, saudara mara, sahabat handai, yg sudi hadir dimajlis yg penuh bermakna in, jasa kalian tetap di ingatan dan moga tuhan merahmati kalian, amin.......p/s : bizi giler la nie..kat opis bizi kat umah pon bizi [ahaks] ..macam-macam sdg setting...for penabiru napa aku tak dpt bukak site ko tuh....uwarghhhhhh...nnti ku cuba lagi. :) Posted by Picasa