Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2005
hari nie hari terakhir aku di office lama nie dan juga hari terakhir aku kerja sebagai org bujang hehehehe....esok cuti sampai aku kawin ahaks....lepas jer cuti kawin terus masuk office baru...ermmm hari nie juga hari sibuk sikit sebab nak packing barang2 office aku nak pindah dan juga nak packing brg2 untuk aku bawa ke rumah kakak di penang....bizinyer...hari nie gak aku dipaksa dan memaksa diri aku pergi facial wakakakak apalah rasanyer...ermmm satu jer yang aku harap ada bila aku masuk office baru...iaitu internet access.....hope ade...kalau tak payah la nak update blog...nak jumpa kawan2 dialam maya lagi....dan mungkin...di ulang taip 'mungkin' hari nie hari terakhir aku nampak internet kat office aku nie sebelum aku buat tindakan susulan seperti melanggan streamyx kat rumah hehehehehe, jika benar ini hari terakhir berinternet...maka ampunkanlah dosa2 aku wahai sahabat-sahabat sekalian, almaklumlah aku hanya insan biasa. ....tapi aku rasa walaupun takde access internet kat…
my 'teddy bear' hehehe adik manjaku, mana dia pergi sure jadi perhatian, ermmm jgn buat tak senonoh dah la aku pangg nnti heheheh, [ pic: jaya jusco orientation, tinggal kenangan ]
ermm macam mana aku nk mula menulis nie, rasa macam malas pula, semalam aku pergi rumah kakak aku ermmm anak buah aku pun nk kawin dah lagi mengejutkan anak buah aku yg baru darjah satu dah pandai makan tempoyak heheehe aku sendiri pun tak makan, terkejut tgk anak-anak buah aku tu makan dengan berseleranya, takpe janji tekak korang bole masuk, aku? jgn harap la, bau pun bole pengsan. pi ziarah ayahanda, alhamdulillah masih ceria cuma ada la beberapa perkara merunsingkan dia, aku sedikit terkilan dgn adik-adik aku nie....harap rumah jer besar, nak jaga tak reti, isk tau la yang dok semuanya bujang tapi kemas-kemas la sikit macam tak biasa mengemas, tu yg setiap kali aku balik mula rasa rimas, hehehehe bilik aku sendiri pun tak terkemas [aku bukan begitu] kalau tak sia-sia belajar senibina ahaks. semua arrangement dah diaturkan sebaik mungkin, harap berjalan lancar [aku jugakkk kena arrange, aku jugak pengantin, aku jugak kena keluar duit semuanya, wakakakak hampasnyerrr aku] hope at th…
ermmm . . . salah satu senibina masjid dimalaysia. [lihat dan hayati sebaiknya]...
2-3 hari lalu seorg kawan sms ringkas je tapi pilu lak aku baca... "arwah ibu meninggal dunia pukul 10 pagi, lepas asar akan dikebumikan" sebak jer aku baca, yerla waktu arwah bapa dia meninggal hampir satu kelas kami dari ipoh ke penang pi ziarah, nie tau tau ibu dia pula ermmmm yang hidup pasti mati kan.....sekarang semua dah dewasa, dengar cerita pula sahabat ku itu nak kawin tahun nie ermmm camner la tanpa org tersyg [like me arrr] tapi tu bukan penghalang kan hidup mesti diteruskan. . . ermmm...
1st page....aku buat sendiri semua nie...heheh tq jugak kengkawan yg tolonggg...
2nd page. . .
map ke rumah pengantin perempuan.
ermmm ada 25 hari lagi untuk aku bergelar suami....walaupun ada beberapa krisis, takpe aku ambil pendekatan positif jer biasa la tu nak dekat nie lagi pressure.....tapi bagi aku kena absorb la tu baru sikit dugaan....nanti akan datang ntah macam-macam lagi..... anyway untuk kengkawan semua ku jemput ke majlis sila klik di sini, http://proemail.net/webs//mycellfood/undangan.htm sebelah lelaki maybe lepas 2-3 bulan sebab anak buah aku nak kawin, sedara mara ada nk kawin so bagi laluan kat depa dulu la....tapi mai la kat taiping hehehe cuti lama tu...adios prenzzz
ermmm lanskap. . . rilekss [ projek rumah kawan di ipoh ]
"HAPPY MOTHERS DAY"..... ermmm lama tak jenguk pusara ibu, selama itu juga aku tak pi tgk abah....ada la kot dlm 2-3 bulan...tapi aku ade gak sms or call adik-adik tanya khabar, sibuk sangat ker aku ni isk entahlah...bukan sengaja . kalaulah arwah ibu masih ada ermmm pasti selirat jiwa bisa dihuraikan, dialah penawar segalanya dari masalah dalaman aku hinggalah luaran semua dia tahu, semua tak perlu diluahkan dengan kata-kata, pasti dihurai dengan hikmahnya. walau apa pun hidup kena diteruskan, hargai apa yang ada dan pelajari sesuatu, pasti ada hikmahnya mak pergi dahulu, pasti ada pengajaran disebaliknya.....apa-apa pun selamat hari ibu pada semua ibu-ibu dan bakal ibu-ibu....semoga kalian lalui kehidupan yang ranjau ini dgn tabah dan penuh dengan senyuman sebagai penyeri kehidupan.