Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2005
[senyum] . . . kalau dulu-dulu ada orang senyum sorang-sorang, pasti orang lain ingat dia gila, tapi mungkin dia teringat sesuatu yang lucu atau memang dia gila hehehe, dari senyum sorang-sorang, ada juga yang senyum bila baca majalah lawak macam gila-gila, ujang dan sebagainya....sekarang tgk handphone pun bole senyum sorang-sorang, tgk komputer, tgk PDA, tgk laptop, tgk jam pon bole senyum sorang-sorang hehehehe macam-macam la nie...yerla teknologi....ada orang hantar berita gembira atau lawak spontan sure kita rasa ceria, tapi ada juga yg bermasam muka bila tgk komputer, handphone dan lain-lain tu hehehe kena kawal emosi skit. semalam aku naik lrt star ke KL...waktu balik dalam pukul 10 malam ada satu awek tu naik sama sorang-sorang cute gak...pakai seluar slek pastel brown, t-shirt putih masuk dalam, kasut sport putih....[ermmm nice dress]...rambut lepas paras bahu, kecik jer orgnya....comel....bukanlah nak citer figura dia tapi dia dpt byk sms mlm tu, maybe dari kawan2 dia or boy…
"when i look into your eyes"
[hampir menitis airmata]...ermmm ntahlah semalam bila sedang memandu ke satu destinasi tiba2 semua benda masuk dalam kepala otak aku nie...satu persatu...sampai bab-bab dosa....fuhhhh memang aku tak tahan, sebak jiwa sementara. macam-macam aku taburkan janji pada diri aku sendiri, cuba hendak direalitikan apa yang terbuku dihati, cuba ubah sedikit persepsi, cuba dan cuba lagi. minggu lepas seorg kawan kahwin dan sorang lagi bertunang, walaupun aku tak pergi majlis perkahwinan tu tapi aku pergi majlis tunang seorg teman karib yg sama-sama survive waktu study dulu....ermmm gembira je tgk emak dia yg anaknya nk melangkah ke alam berumahtangga....yg peliknya 3 org jer perempuan yg ada kat rumah tu...mak dia...dan 2 org isteri kawan2 ku...yg lain 7 lelaki.....hehehhe havoc juga....ermmm kamilah yg bantu buat brg2 hantaran...mujur semua budak seni...heheheh bukan nk berlagak tapi lagi lawa dari hantaran dari pihak perempuan, cewahhhh...sure kalau aku punya sendiri cam hampas hahaha....ermmm…
drastik . . . . . . . . . . . . ermmm jiwa bergelora ...banyak pula benda drastik kena buat...keputusan-keputusan diluar jangkaan...yerla betul kata sesetengah kawan-kawan, kena korbankan sesuatu untuk dapatkan sesuatu mmmm.... bulan nie jer 2 org kawan aku kahwin dan seorang bertunang huh....mujur diorang tu tak kenal antara satu sama lain kalau tak mau aku ketuk kepala diorang....napa lah buat pada bulan yang sama heheheh.... takpe anyway tahniah moga ishak,mek e, dan wan bahagia hendaknya, ermm bulan depan ade lagi isk isk iskk berturut-turut....aku pon nak join jugaklah hahahaha rasa tak sabar pulak ihik ihik. semalam pergi rumah kakak kat KL ermmm ceria jer aku tgk diorang nie... tenang skit jiwa tengok telatah anak-anak buah nie hehehehe macam-macam cerita diorang buka...petah sangat hehehe.... kalau aku dok sembang-sembang dengan kakak n abg ipar pon si nurul n sufian tetap nak join walaupon tak bole berkata-kata (takut mak dia marah la tu) dengan cara tulis atas kertas sampai…
syukur alhamdulillah satu babak dalam hidup aku telah selesai disempurnakan....hanya tunggu saat-saat yg mendebarkan di mana tanggungjawab dan komitmen makin beratkan.........ermmmm