Tuesday, March 29, 2005

MLM,go-kart,hitch,hati lembut.

dah lama tak menulis dlm blog nie...

Beberapa hari kebelakang nie jiwa rasa sedikit tenteram, walaupun ade sikit kerugian yang harus aku tanggung, biasala adat berniaga [learn from mistake].
ermm..bersyukur masih bole makan, minum seadanya. semalam seorang kawan bawa aku tgk satu multilevel marketing...ermm nampak menarik dengan plan pemasaran tak rumit dan mudah, cuma aku kena fokus kalau nak buat nanti apa org kata yg dikejar tak dapat yang dikendung keciciran.

teringat seorang kawan perempuan pergi main go-kart...alahai lemah lembutnya, rasa macam aku lak nak masuk race, geram rasanya bawak kereta [go-kart] macam makan angin hehehe, tapi walau macam mana pon aku respek dia sebab berani mencuba, nie yang tetiba rasa lain macam nie,bole denyut beb ahaks.

ermmm apa lagi nak cerita yerk....? ah ha....hari tu pi tgk cerita hitch...wakakakaka kelakar giler [sian adik angkat sebelah ku jadi mangsa kena tampo sambil gelak] hehehehe tapi mesej nak disampaikan dalam cerita tu memang best, komunikasi! ermmm penting komunikasi walaupon tanpa keluarkan suara....body language...eye contact....ermm apa lagi yerk...macam-macam bole tahu kan....betullah kata arwah ibuku kebijaksanaan bukan setakat menjawab soalan peperiksaan, tapi cara bergaul dalam kehidupan seharian.
ermm mungkin juga sebab satu ketika dahulu aku sangat susah nak buka mulut [macam ade mutiara dlm mulut], tapi sekarang rasa suka pula nak bercerita kalau ade topik-topik yang menarik.

hati lembut! ermm ade seorg kakak angkat call semalam...ermmm 1st call dah terasa cam ade jiwa tak tenteram, tapi dia tak mahu cerita maybe dah biasa dengan rutin hariannya...tapi bukan itu yg aku nak cerita tentang hati lembut, tetapi ermm pasal akulah yg lembut hati sangat, percaya pada kawan2, ermm yerla learn from mistake...betul kata kakak ku itu, aku lelaki mana leh lembut sangat dalam perkara2 yang melibatkan kerja....ermmm betul tu, kekadang keras hati pada perkara2 yg lain selain kerja. ermmmm kena improve something ha, [reformasi on progress....!!!]

Thursday, March 03, 2005


kak choc kirim gamba nie, hehehe jgn kate lipas...biawak,tenuk,badak, dan seumpamanyer pon leh kena cancer, so camner dengan manusia hehehehe [ ingatkan diri sendiri nie ahaks ] Posted by Hello

Tuesday, March 01, 2005


nie banner sewaktu kat anjung cafe (msn group) tinggal kenangan....walaupun masih ade yg contact...dari kiri betty, elaira, halina, avrill, sizz, batman, buyie, chocolate, aze, ehem, rizz dan ryn. bawah dari kiri gab, dinda, qaisy, arzoo, nani, nyna, archirina, asroy, gotee, kenyol, dan eli [ade lagi beberapa gambar yg tak dimasukkan] . . . tapi bukan nie sebenarnya aku nak citer.... ermmm kenangan kan, semalam jumpa x-bos dia minta aku join dia setting interior firm ermmm tawaran yg menarik akan aku cuba fikir sebaik mungkin...sure kerja cam dedulu pi kerja tak nampak matahari balik pon tak nampak...kenangan lama kan hope aku masih ade attitude kerja yg baik...sebut kenangan juga selain jumpa x-bos aku pi putrajaya jumpa kawan dan bantu dia serba sedikit beberapa perkara ermmm kami mula bercerita tentang kenangan sewaktu tinggal di asrama walaupun tak sama sekolah hahahaha macam-macam berlaku kan... lepas tu balik jumpa lagi kawan lama [tumpang tido rumah] cerita juga tentang beberapa perkara [bisnes] dan tak ketinggalan tentang peristiwa lucu waktu belajar dulu....ermmm betullah sesetengah kawan kata, kalau skema kat sekolah dulu mesti tak best...pi balik sekolah study jer takde life student sangat hehehe sebab saat-saat nakal tu la yg jadi memories best tapi jgn la melampau sampai memudaratkan diri hehehe ...kenangan kan... satu-satu menerjah masuk dalam minda aku pagi nie kenangan silih berganti...tapi bila masuk bab arwah mak...ermmm terpaksa tuning otak ingat benda lain dulu, dah beberapa bulan tak pi kubur rindu pulak :) . . .apa-apa pun kenangan tetap kenangan tak bole ubah benda yg dah lepas tapi jadi pengalaman untuk masa-masa akan datang semoga aku tak lupa daratan...amin. [reformasi on progress]  Posted by Hello